torsdag 31. oktober 2019

Høreapparat nav

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Det fins mange typar høyreapparat. Kva type som passar best for deg er først og fremst avhengig av størrelsen på høyrselstapet ditt.


Andre viktige faktorar som speler inn er syn og om ein har god rørsle i fingrane. Kanskje er du ikke helt sikker på om du trenger- eller ønsker (nye) høreapparat og du vil ha litt mer informasjon før du bestemmer deg.

Er hørselstapet ditt så stort at høreapparat vil være av vesentlig betydning for din mulighet til å høre bedre, kan du få stønad til dette. Har du tinnitus (øresus) kan du få stønad til tinnitusmaskerer, som er et apparat som ved hjelp av motlyd kan dempe plagene ved tinnitus. Den som har god hørsel i bassområdet vil imidlertid sjelden akseptere lyden i et slikt høreapparat da det vil føles innestengt. Dette er fordi man ikke får brukt sin naturlige basshørsel som med en åpen løsning (tynnslange eller RITE).


Denne typen høreapparat krever bytte av voksfilter. NAV forvaltning-kontor for brukeranskaffelser, som kjøper inn høreapparater for det offentlige, har en egen kategori for mini høreapparater. Høreapparater plassert her er typisk bak øret-høreapparater med en tynn ledning som går inn i øret.

Eksempel på et slikt høreapparat er Receiver-In-Canal (RIC). Det er et vilkår for å få stønad til høreapparat og ørepropp at det foreligger søknad om stønad fra hørselssentral eller fra avtalespesialist som fyller de krav og vilkår som er nevnt i § 5. Avtalespesialisten må ha skriftlig avtale med det regionale helseforetaket om å formidle og tilpasse høreapparat og tinnitusmaskerer. Audiografen din kan hjelpe deg med å velge den typen høreapparat som passer best til din livsstil og dine behov.


De regionale helseforetakene har ansvar for at tilpasning og formidling av høreapparat skjer i samsvar med forsvarlig medisinskfaglig fremgangsmåte og at fagpersonene har nødvendige kvalifikasjoner. Helseforetakene godkjenner avtalespesialister i sin region for å tilpasse høreapparat. NAV har ingen kontrollfunksjon på det faglige området.


Lader til høreapparat kan dekkes sammen med oppladbart høreapparat innenfor stønadsgrensen. Gjenanskaffelse av lader dekkes ikke. Hjelpemiddeldatabasen viser alle typer produkter som kan være aktuelle hjelpemidler, uavhengig av om disse kan gis via det offentlige, eller om brukeren selv må dekke utgiftene.


Oversikt over gruppe 1- produkter og tekniske data finner du i lenkeoversikten. Les også Hvordan velge høreapparat på parallell rammeavtale (PDF). Nyttige lenker - Hjemmesidene til leverandører med produkter på avtale (PDF) - Rundskriv om stønad til høreapparater og tinnitusmaskerer finner du på nav. Høreopplevelsen din bør ta seg av dine unike behov.


ReSounds sortiment av høreapparat , trådløst tilbehør og apper som hjelper deg med å høre og tilpasse deg forskjellige omgivelser og situasjoner med den beste lydkvaliteten. Med vårt sortiment av høreapparater har vi en løsning for alle.

For å få dekket høreapparat av NAV , må en ØNH-undersøkelse være gjennomført, sier audiografen videre. Etter hovedregelen kan du få nye høreapparater etter seks år gjennom NAV. Søk etter ledige stillinger.


Benforankret høreapparat. Dette høreapparatet er beregnet på personer som enten ikke kan bruke vanlig høreapparat på grunn av øregangsatresi (mangelfullt utviklet øregang) eller ved stadige ørebetennelser. Apparatet er festet til skallebenet bak øret ved hjelp av en titanskrue som ligger under huden. Signia er vårt nye produktmerke som brukes side om side med Siemens.


Signia handler om å høre verden rundt deg og gjør lytting lettere. HØREAPPARAT Du får dekket utgifter til nytt høreapparat fra NAV hvert 6. Når fikk du sist dekket utgifter til nytt høreapparat fra NAV. Phonak hearing aids and wireless accessories are all about helping you regain freedom with the gift of sound.


Find all our products in this overview. Hører du dårlig får du høreapparat fra Nav uten at det koster noe. Moderne apparater er så små og brukervennlige at du ikke behøver å være flau.


Og valgmulighetene er mange.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg