mandag 7. oktober 2019

Ldl kolesterol

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen.


Høyt total kolesterol og høye verdier av LDL-kolesterol gir økt risiko for å utvikle hjerteinfarkt og hjerneslag. Høyt kolesterol kalles også hyperkolesterolemi.

HDL -kolesterolet kalles det gode kolesterolet fordi det tar med seg overskudd av fett fra blodårene til leveren, slik at det ikke avleires på innsiden av åreveggen. Har vi for mye koelsterol i blodet, avleires kolesterolet i blodårene i ulike organer i kroppen, skader blodårene og fører til sykdom. Kolesterol er et fettstoff, og det finnes bare én kolesterol.


Hvis indholdet af kolesterol i blodet er for stort, kan det føre til åreforsnævring og øge din risiko for blodpropper. Lave verdier kan sees bl. For mer utfyllende beskrivelse av bakgrunn for analysen og tolkning, vises til Nasjonal brukerhåndbok i medisinsk biokjemi.


Risikoen for høyt kolesterol øker også med alderen. Hos de fleste merkes det i liten eller ingen grad at kolesterolet forhøyes.

Det er først gjennom en blodprøve hos legen at dette avdekkes. Det regnes ikke som en sykdom i seg selv. Andre risikofaktorer som røyking, høyt blodtrykk, overvekt og diabetes er også viktige, og det er viktig at legene ser disse i sammenheng med kolesterolnivåene.


Hva er normalt kolesterolnivå? LDL -påverkan på kroppen. Les mer om kolesterol og ulike. Ldl kolestrol kaç olmalı? Derfor kalles LDL-kolesterol også for dårlig kolesterol.


Det er en annen ferge som seiler fra andre deler av kroppen tilbake til leveren med kolesterol. Du bør måle kolesterolnivået ditt jevnlig. Det måles enkelt hos legen via blodprøve. HDL - kolesterol (high-density lipoprotein) er enda en type kolesterol som finnes i blodet.


Under vissa förutsättningar kan det dock ombildas och orsaka skador. De olika typerna av kolesterol i ditt blod. Du har alltså två olika typer av kolesterol i ditt blo och de är verkligen helt olika.


Overflødig kolesterol ( LDL-kolesterol ) i blodet vil normalt fjernes av leveren, men ved åreforkalkning får man en opphopning av kolesterolet i pulsårenes vegg, og forhøyet kolesterol i blodet øker risikoen for åreforkalkningssykdommer.

Man kan ikke mærke, om man har forhøjet kolesteroltal, så man er nødt til at få det målt, hvis man skal have chancen for at forebygge åreforsnævring. Hvor mye kolesterol som produseres i kroppen, avhenger både av arvelige og kostholdsmessige faktorer. Mange som har høyt kolesterol vil kunne redusere kolesterolnivået betydelig ved hjelp av en kostomlegging. Litt om kolesterol.


HDL er godt fordi det transporterer vekk overflødig kolesterol fra blodåreveggene. Da dannes plakk i åreveggen som etterhvert kan føre til hjerte. Endringer i kostholdet kan redusere LDL-kolesterol og triglyserider.


Her er anbefalinger fra National Cholesterol Education… Bønner og nøtter vs. Har man høyt kolesterol , er det viktig å begrense inntaket av mettet fett og kolesterol med kosten, og helst unngå transfett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg