onsdag 9. oktober 2019

Smerter i låret

Mange pasienter med slitasjegikt i hoftene føler i tillegg morgenstivhet, og smertene gir seg ofte ved å ha beveget seg litt. Når man belaster hoftene galt pga. Bli med i vennegjengen vår og abonner gjerne på vår -kanal for gratis treningstips, treningsprogrammer og helsekunnskap. Betennelse i låret kan være meget plagsomt og kan føre til smerter og problemer også i nærliggende strukturer.


En mannlig konsulent i midten av 50-årene kom om vinteren til akuttime hos fastlegen på grunn av sterke smerter i høyre hofte og fremre del av høyre lår.

Smertene hadde vart i fem dager, var verst om natten og økte etter fysisk aktivitet. Brennende smerter i lårene kalles meralgia paresthetica. Hvis beinet blir hoven eller traumatisert på en eller annen måte, press på nerver resulterer i smerter , blant annet en brennende følelse, samt forårsaker lammelser og andre typer dysfunksjoner i leggen. Symptomer Hvis du opplever smerter i benet, og det er bare i ett av bena. Tegn på lungeemboli kan være smerter i brystet, pustevansker, svimmelhet og besvimelse.


Typiske symptomer kan være hevelse, misfarget hu eksem, sårdannelse, hudkløe, smerter og tyngdefornemmelse i benet. Hofte- og lyskesmerter og smerter ned i benet.

Denne type problmer kan skyldes irritation eller skader af nerverne der passerer forbi hoften og i lysken. Obturator nerven, iskias nerven og femoral nerven er de hyppigste. Klik på navnet på en sygdom eller undersøgelse, så kommer du frem til en udførlig artikel om det pågældende emne.


Iagnocco A, Filippucci E, Riente L, Meenagh G, Delle Sedie A, Sakellariu G, et al. Ultrasound imaging for the rheumatologist XLI. Smerter i bekken-, lyske- og hofteregionen.


Sonographic assessment of the hip in OA patients. Clin Exp Rheumatol. Vi beskriver her en tilstand som kan diagnostiseres ved hjelp av MR-undersøkelse, og som det er viktig å kjenne til. En mann ble henvist fra fastlege til ortopedisk poliklinikk for belastningssmerter i høyre lår og kne.


Sterke, uforklarlige smerter , ofte i legger. Etter dager ble det noe mildere smerter på dagen, men forverrer seg når jeg går og ligger. Jeg skal til ortoped i morgen for fingrene mine har hatt smerter i et år etter et fall på høyre skylder. Har fått behandling og har blitt mye bedre i fingrene, men ryggen og låret er grusomt. Sviende smerter når jeg tar på der jeg har vondt.


Meralgia paresthetica er en tilstand som karakteriseres av smerter , nummenhet, prikking eller svie på utsiden av låret.

Dette er ofte et symptom på dyp venetrombose – også kaldes DVT – som er blodpropper i venene i benet (legg og lår ) og i bekkenet. DVT forhindrer blodgjennomstrømning i sirkulasjonssystemet, og er spesielt farlig fordi det forhindrer oksygen til vitale organer. Nogle gange kan det være mere alvorligt.


Her kommer forskellige slags smerter , som kan være en indikator for, at der gemmer sig noget bag smerten, som du bør tage til lægen og få tjekket. Dyp venetrombose (DVT) gir oftest ensidig hevelse og smerter i leggen eller låret , og det oppstår helt av seg selv. Huden kan bli litt rød og varm, men de færreste merker ikke noe til dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg