fredag 4. oktober 2019

Hvor lenge bør man amme

De gode virkningene ser ut til å henge sammen med ammeperiodens varighet. Noe amming er bedre enn ingen, og å amme lenge gir størst fordel. Det er ingen grunn til å snevre inn kostholdet selv om du ammer (se eget kapittel om kosthold for ammende mødre).


Det er ulikt fra kvinne til kvinne og fra barn til barn hvor mange amminger som skal til for å dekke barnets behov. Dette kommer an på alderen til barnet. Ikke alle kan amme , og for noen er morsmelkerstatning det riktige valget.

Så lenge bør du fullamme. Likevel finnes det noen råd for dem som klarer å amme. Men hvor lenge babyen vil die, vil avhenge av om den bare prøver å slukke tørsten, eller om det er julemiddagen den skal fortære. Mange prøver å veie babyen før og etter måltidet for å sjekke hvor mye babyen spiser.


Problemet er jo bare at man aldri vet om babyen kommer til å spise mye eller lite akkurat den gangen. Ikke la den nyfødte få sove for lenge etter første amming. Allerede etter ett par timer bør man begynne å tenke på å amme barnet på nytt!


Hvis barnet ikke gir beskjed selv må man aktivt prøve å få barnet til å die.

Morsmelk er lett fordøyelig. Spedbarn som ammes, vil derfor vanligvis spise oftere enn spedbarn som mates med flaske. De første to månedene vil mange nyfødte spise opptil tolv ganger i døgnet – noen ganger enda mer. Derfor bør dere unngå å amme ofte eller gi melk på flaske om natten etter ettårsalder. Melkespreng og brystbetennelse.


Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Spørgsmål: Jeg bor i udlandet og vil derfor meget gerne høre danske lægers mening om, hvor længe man boer blive ved med at amme. Min pige er et år og to uger, og vil meget gerne fortsaette med at amme. Mange er i tvil om det er greit å drikke alkohol når man skal amme barnet.


Og hvor mye kan man i så fall drikke? På nettet verserer det mange svar. Noen mener man bør unngå alkohol helt, mens andre mener det ikke er noe problem å amme etter at man har drukket alkohol.


Det er viktig å merke seg at WHO ikke angir noen maksimum varighet for amming, sier dr. Leon Mitoulas, Medelas Head of Breastfeeding Research. Dersom det er riktig at karene blir stivere hos personer som er ammet lenge , kan.


Amme - hvor lenge ? Føler at jeg banneer i kirken når jeg skriver dette innlegget her men jeg lurer på hvor lenge det er nødvendig å amme babyeN er litt usikker på hvor lenge man virkelig bør amme.

Hvor lenge bør jeg amme ? Jeg syns det er fryktelig vondt og har ikke lyst til å amme lenger enn jeg må. Amming anbefales deretter videre til barnet er ett år. Det fins ingen øvre grense for hvor lenge barn kan ammes som supplement til annen næring.


Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler amming til barn er to år, og lenger hvis mor og barn ønsker det. I noen kulturer har det vært eller er det vanlig å amme barn til fem-–seksårsalderen. Det informerer sykepleier og ammeveileder hos ammekontoret.


Babyen må imidlertid ofte ammes hver time om kvelden, sier hun. Det varierer hvor ofte ett barn vil amme under sitt første døgn. Visse barn er våkne og ammes ofte, mens andre er trøtte og ammes lite. Under det første døgnet skal man normalt ikke vekke barnet for å amme det, men la det bestemme selv. Hører de på jobben snakke om noen de kjenner som ammer sin sønn på år og syns det grenser til incest!


Hallo, i Europa anbefaler de faktisk amming til år. Selv syntes jeg før jeg fikk barn at år var mer enn nok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg