fredag 25. oktober 2019

Ute aktiviteter for barn

Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt. Finn laveste nettpris her.


Disse morsomme utelekene for barn kan gjennomføres i barnehagen så vel som i hjemmet, på vinteren så vel som på sommeren. Og dersom været ikke spiller på lag, finnes det alltids en haug morsomme inneaktiviteter for barn også.

Nettstedet parents. Slik får du barna ut av døren igjen og igjen. Her er forslag til artige uteaktiviteter for både små og større barn. Eksperttips fra Turistforeningen, Vera Michaelsen og forfatteren av flere bøker om aktiviteter for barn ute i naturen.


Det er også mange uteaktiviteter som blir morsommere i regnet. Ofte har vi ting liggende i garasje og boder som vi ikke tenker over at barna kan bruke – som gamle plastrør eller plankebiter. Barn og unge bør være fysisk aktive i minst minutter hver dag.

Minst tre ganger i uken bør det legges til rette for aktiviteter med høy intensitet som gir økt muskelstyrke og som styrker skjelettet. Aktiviteten bør være med moderat eller høy intensitet. Treng du idéar til noko å finne på ute ? Her får du tips til kjekke tur- og utandørsaktivitetar! Geocaching Turbingo Lag kongledyr Dra på lydsafari Regnar det? Barn er modne til å ta til seg kunnskap langt tidligere enn vi tror.


Les også: Slik kan dere leke med skjell. Barneaktiviteter for 5-, 6-åringer og eldre. Alle leker som er spennende for 3-åringer er også gøy for eldre barn. Det gir glade og trøtte barn , som sovner godt med friske, røde kinn.


Det gjelder også å finne på leker som gir en viss variasjon, og ikke bare ty til tradisjonelle akebrett, skøyter og langrennsski – selv om det er veldig gøy det også! Barn kan ha stor glede og utbytte av å bruke sine kreative og estetiske evner i snøen, sier hun. Tips til uteaktiviteter. Jeg var nettopp på leir og lærte noen.


Vi har fått meldinger fra mange barn fra hele landet som nå har sovet ute etter at de så filmen om Thomas på tur.

Vi kaller det for Thomaseffekten! Artikkelen bak filmen Thomas år på solotur i minus Her kan dere få tips og mer inspirasjon til overnattingen. Nå vet jeg ikke hva slags forslag du sitter med selv, men når jeg gikk i barnehagen tja for en år siden, eller noe, gikk det mye i Slå-på-ring og Ta den ring og la den vandre, samt Gjemsel, Sisten osv. Gjør klar sekken i forveien, da er det enklere å komme seg ut. Er du glad i naturen?


En måte å både underholde barna (og seg selv) på og samtidig være i naturen, er å ta med barnet ut for å samle inn småting fra naturen. De fleste barn elsker å fylle opp bøtter, spann og poser med små skatter, og det man finner av gress, løv og annet, tar man så inn og limer på ark. Heksa skal ta de frie barna. De barna som blir tatt, må sette seg ned og blir først fri igjen når et fritt barn løper bort til dem og gir dem en kompliment.


Hvis mange barn er med på leken, kan man ha flere hekser. Her finner du aktiviteter som stimulerer de grovmotoriske ferdighetene. Måkebilen kommer, roper Liv Christine Strandenæs og hiver seg ut i ungeflokken på ski og fanger inn et par barn. Hun er aktivitetsleder på Finsehytta i påsken, en jobb hun har for året på rad. Egentlig er jo ikke dette en jobb, det er i hvert fall verdens beste jobb, smiler hun mens vinden rusker i lua hennes.


Ekornsisten lekes i et skogholt med trær som friplasser. Et barn har sisten og skal prøve å ta de andre mens de beveger seg mellom trærne. Når noen kommer bort til treet ditt, må du vike plass og løpe til et annet tre før du blir tatt.


Kulda ligger over oss, men her er det ikke nok snø til aking og slike uteaktiviteter. Noen barn ble nysgjerrige på snøkrystallene, så da laget vi et prosjekt inspirert av snøkrystaller. Hva: Barnas nysgjerrighet blir til et prosjekt om vakre snøkrystaller.


Vil gjøre lekeplasser, turområder og andedammer lettere tilgjengelig Friluftsliv gjort enkelt: Her har de sølevann på timeplanen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg