torsdag 6. september 2018

Symptomer på forkjølelse

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Søk etter symptomer på forkjølelse på den nye KensaQ.


Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg?

Forkjølelse er en øvre luftveisinfeksjon forårsaket av et virus. Med øvre luftveisinfeksjon menes betennelsesforandringer i nese, svelg og luftrør. Tilstanden er karakterisert ved sår hals, slapphet og lavgradig feber i starten.


Infeksjonen varer ofte bare noen dager, men kan være plagsom. Det finnes ingen kur mot forkjølelse , men symptomene kan lindres. Symptomer på forkjølelse Behandling av forkjølelse Hvor lenge varer forkjølelsen?


Et annet symptom på forkjølelse kan være øreverk, eller dotter i ørene. I tillegg til symptomene nevnt over kan man få tett og rennende nese ved forkjølelse.

Generelt er influensa verre og mer langvarig enn forkjølelse. Symptomer som feber, kroppssmerter, hodepine, ekstrem slitenhet og tørrhoste er mer intense. Ved forkjølelse er det vanligere å være snørrete, tett i nesen, eller sår i halsen. Hodepine er vanlig ved influensa og mindre vanlig ved forkjølelse.


I tillegg sier farmasøyten at man noen ganger kan skille sykdommene fra hverandre utifra når på året man er syk: – I Norge er influensa vanligst i perioden fra desember til april. En forkjølelse er vanligvis noe man går og brygger på i lengre tid. Tett nese, sår hals og hoste er vanlige symptomer. Mange forveksler influensa med en vanlig forkjølelse , men dersom det er influensa, vil man få kraftigere symptomer. Allmenntilstanden blir ofte betydelig redusert ved en influensa enn ved en forkjølelse.


Informasjon til allmennheten og helsepersonell om influensa og sesonginfluensa. Temaside for informasjon, rå nyheter og statistikk om den årlige sesonginfluensaen. Praktisk otoskop for hjemmebruk. Viruseptin kan kjøpes på apoteket. Lar deg lyse og se inn i ørene.


Hvis du har symptomer på influensa bør du gjøre følgende for å unngå smitte til andre: hoste eller nyse i albuekroken hvis du ikke har papirhåndkle tilgjengelig. Kast papirhåndkleet etter bruk. Influensa gir helt tydelige, generelle og kroppslige symptomer med muskelverk og hodepine.


Man føler seg rett og slett helt mørbanka i flere dager, i tillegg til sterk feber, sier spesialist i allmennmedisin, Kari Løvendahl Mogstad.

Influensasyke med sterke symptomer , særlig de som tilhører en risikogruppe for komplikasjoner, bør ha tilsyn. Som ved annen sykdom som kan forverre seg raskt, er det nødvendig å ha kontakt med den syke også i løpet av natten. Fra du blir smittet til forkjølelsen bryter ut går det 2-dager. De første symptomene på forkjølelse er ofte sår hals og rennende nese.


I løpet av 1-dager vil symptomene bli kraftigere og nesen kan bli helt tett, du kan få propper i ørene, vondt i halsen osv. Forskjellen ligger i hvilke virus som gir sykdom, til en viss grad type symptomer , og hvor syk man kan bli. Influensa forårsakes bare av influensavirus, mens forkjølelse kan forårsakes av en rekke ulike virus, forklarer Rydland og legger til at flere av symptomene for influensa og forkjølelse kan overlappe.


Vanlig forkjølelse utgjør nemlig en betydelig utgift for samfunnet i form av sykefravær, og mens du bør holde sengen til du blir bra av influensa, er det ingen grunn til ikke å kare seg på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg