tirsdag 4. september 2018

Stikkende smerter

Hei, jeg er en kvinne på år, barn hhv og 9. Jeg har i perioder i livet hatt stikkende smertefulle smerter i håndledd og kne. Brystsmerter fra muskel-skjelettsystemet (myalgier) er gjerne av stikkende karakter, og smertene er ofte lokalisert til venstre side av brystkassen. Ofte er muskulaturen i brystveggen øm, og det kan være vondt å trykke på musklene mellom ribbena. Muskelsmerter kan være skarpe og stikkende , og de er ofte tilstede i hvile.


Ved akutte smerter legges en ispose på det mest smertefulle stedet i ca.

Dette kan gjentas 5-ganger daglig med en times mellomrom de første 2-dager. Det er viktig å vite at vondt i ryggen sjelden skyldes en alvorlig lidelse og at det ofte forsvinner i løpet av noen få dager. Normalt er smerter et advarselssignal om en mulig beskadigelse af vævet. Ved nervesmerter er det selve smertesystemet, der er beskadiget, hvilket betyder, at man kan få smerter i områder af kroppen, der egentlig ikke fejler noget.


Nervesmerter kaldes også neurogene eller neuropatiske smerter. Magesmerter kan arte seg på forskjellig vis. De kan være murrende, verkende, skjærende eller stikkende , alt avhengig av årsak.


Ved smerter andre steder i toraks er koronarsykdom mindre sannsynlig. Klemmende, trykkende eller snørende brystsmerter (koronarsykdom, ev. øsofagitt eller angst).

Skarp, stikkende smerte (pleuritt, perikarditt, interkostalmyalgi). Smertekarakteristika. Langvarig, intens smerte (koronarsyndrom).


Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen. Men fordi denne delen av kroppen også inneholder bukspyttkjertelen, magesekken, venstre nyre og leveren, er dette noe du rett og slett ikke kan ignorere. Den mest hensiktsmessige behandlingen av disse problemene er helt avhengig av grunnårsaken. Hvis problemet er på grunn av muskelspasmer, er det beste tiltaket hvile og fysioterapi.


Nogle gange kan det være mere alvorligt. Her kommer forskellige slags smerter , som kan være en indikator for, at der gemmer sig noget bag smerten, som du bør tage til lægen og få tjekket. Stikkende smerter i siden Du har sikkert opplevd å få hol men her snakker vi om noe helt annet.


Hvis du opplever stikkende smerter som tiltar over timer eller dager, kan det være snakk om blindtarmbetennelse. Da befinner smertene seg nederst på høyre side av magen. Astma og kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) kan også i noen grad gi smerter i brystet. De fleste tilfeller er ufarlig, men stikkende smerter , noe som føles som knivstikk i underlivet, kan selvfølgelig være skremmende og ubehagelig.


Fysiske smerter er det du kan kjenne et sted i kroppen. De aller fleste stikkende smerter i brystet skyldes smerter i muskulaturen mellom ribbeina. Det vanlig er at smertene kommer ved bevegelse eller når man puster dypt inn, og man er ofte veldig øm når man klemmer på muskulaturen i brystkassen.


I går kjentes foten stiv før fotballkamp, og etter kamp har han ikke kunnet tråkke ned på foten.

Ingen smerter ved trykk på undersiden av grunnleddet, ingen smerter ved passiv bevegelse av stortåa. Det er både vanlig og normalt å bli redd når du får akutte smerter i magene. Hos noen mennesker blir denne redselen så kraftig at den forsterker smertene og fører til kvalme og svimmelhet, ja av og til også besvimelse.


Dermed kan selv relativt moderate smerter utvikle seg til et sykdomsbilde som er vanskelig å skille fra alvorlige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg