onsdag 5. september 2018

Soppinfeksjon i skjeden

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.


Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Soppinfeksjon i skjeden gir ofte symptomer som svie og kløe i skjeden , og tykk, hvit utflod. Tilstanden er vanlig, mer enn halvparten av alle kvinner opplever dette i løpet av livet. Synlig symptomer er utslett og tørrhetsfølelse på penis.


Soppinfeksjon i skjeden

Dette kan behandles med antisoppkrem som man får på apoteket. Har begge soppinfeksjon , kan de smitte hverandre frem og tilbake og derfor bør begge behandles samtidig. Underlivssopp er vanligvis lett å behandle. De kvinnelige forplantningsorganene består av eggstokkene, egglederne, livmoren og skjeden. Skjeden er en muskelkanal som leder fra utsiden av kroppen og inn til livmoren.


Varmen og fuktigheten i denne kanalen skaper et perfekt miljø for at mikroorganismer skal formere seg. Det er sjeldent at sopp fra skjeden smitter til partneren, og partner uten symptomer trenger ingen behandling. Symptomer på soppinfeksjon hos menn er kløe og rødt utslett under forhuden på penis som også kan spre seg til lysken. I det øyeblikket forholdene der bakteriene ligger latent forandres øker gjærsoppen raskt, og symptomer som økt utflod og irritasjon begynner å dukke opp. SVAR: Hei jente år.


Takk for at du skriver til Ung. Dersom plagene ikke gå over, må du oppsøke lege for å gjøre en s. Vanligvis vil en soppinfeksjon være ganske enkel å behandle. For å forebygge bør du unngå trange bukser og undertøy og overdreven vask av underlivet. For å behandle kan man kjøpe ulike midler reseptfritt i apotek.


Disse soppene lever normalt i og på kroppen i munnen, halsen, tarmsystemet, vagina og på huden vår. Noen ganger kan Candida bli overprodusert og forårsake en infeksjon hvis miljøet inne i skjeden , i vagina, forandrer seg på en slik måte at det blir gunstig for Candidasoppene å formere seg. Opp mot ¾ av alle kvinner over år har opplevd en soppinfeksjon i underlivet.


I de fleste tilfellene kan en enkelt behandle seg selv ved bruk av reseptfrie legemidler. Sopp i underlivet er vanlig. Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet.


Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon. Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet, men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det. Den medisinske termen er vaginal candidose.


Soppinfeksjon i skjeden

En soppinfeksjon i underlivet kan utvikles ved nedsatt immunforsvar eller når de gunstige bakteriene i skjeden ikke klarer å kontrollere soppen Candida albicans. Hvis du aldri har hatt sopp i underlivet før og du tror at du har fått det, bør du oppsøke lege. Men skjer det en endring av bakteriefloraen i skjeden slik at soppen får litt for gode vekstbetingelser, kan det føre til utvikling av en soppinfeksjon i skjeden.


Sistnevnte fås på resept og forskrives av lege. På apoteket har de ifølge Storfjell-Olven også legemidler som er fritatt fra reseptplikt til bruk mot soppinfeksjon i skjeden , men det er ikke alle som kan brukes av gravide. Bruk av kapsler med melkesyrebakterier i skjeden er ikke bevist å ha noen effekt for å forebygge sopp, så det er bortkastede penger. For de kvinnene som får soppinfeksjon mer enn fire ganger i året vil vi anbefale å ta en ordentlig prat med legen din og få en grundig undersøkelse.


Antibiotika kan gi bivirkninger som kvalme og soppinfeksjon i skjeden. Tablettene kan blant annet gi en metallsmak i munnen. Du bør unngå å kombinere metronidazol med alkohol.


Kombinasjonen kan gjøre deg svært syk med symptomer som rødme i ansiktet, hodepine, pustevansker, kvalme og oppkast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg