fredag 7. september 2018

Golfalbue behandling

Behandling av golfalbue. I akuttfasen av en seneskade som ved tennis- og golfalbue kan endring av belastningsmønsteret og hvile være tilstrekkelig som behandling. Du kan også ta betennelsesdempende medisiner mot smertene i denne fasen. Trening som behandling.


Dersom plagene vedvarer i flere uker, anbefales det å supplere med et treningsopplegg.

Nå er turen kommet til albuens innside – det som kalles golfalbue , Golfers Elbow eller medial epikondylalgi. Sykehistorien er helt sentral for diagnosen av golfalbue. Legen trenger å vite når plagene oppsto hvordan de oppstod og grundig informasjon om utsatte bevegelser og disponerende faktorer. Golfalbue er en klinisk diagnose hvor sykehistorie og undersøkelse er nok. Operation af tennisalbue og golfalbue.


Hvis al anden behandling er forsøgt uden tilstrækkelig lindring eller hvis der er dannet knoglespidser ved muskelsenetilhæftningen, kan der i sjældne tilfælde forsøges operativ behandling. Fastlegen din kan enten hjelpe deg direkte med instruksjon i programmet eller henvise deg videre til behandlere som jobber med. Epikondylitt, behandling.

Hensikten med behandlingen er å lindre smertene og å dempe betennelsesreaksjonen. Du bør for en periode unngå aktivitet og belastning som gir smerter. Eventuelt bør du endre arbeidsformer som minsker belastningen på albuen. De fleste blir bra med å avlaste og ta det med ro i noen dager eller uker. Sjokkbølgene bryter ned skadevev og forårsaker reparasjon i det behandlede området.


Symptomene ved en golfalbue kan være til dels kraftig og funksjonshemmende bevegelser med smerte. Ved undersøkelse av medial epikondylitt, er det betydelig ømhet ved trykk på det betente senefeste på innsiden av albuen. Tennis- eller golfalbue kan du få på grunn av gjentatte, ensformige bevegelser, gjerne over flere år. For de fleste vil behandlingen være veiledning i trening og tøyninger hos fysioterapeut.


Unik anatomisk albuebeskyttelse for smertefulle albuer med et veldig bredt bruksområde. Smertene kommer ofte snikende over tid. Avlastning, kompresjon og støtte i samme produkt. Albuestøtten kombinerer funksjonen av en varmende albuebeskytter og en spenne til tennisalbue i samme produkt.


Takket være den unike konstruksjonen gir beskyttelsen effektiv avlastning og varmende, komprimerende og smertelindrende egenskaper spenne til. Tøyeøvelse for golfalbue , tøyer ut musklene på innsiden av undearmen. Det vil forebygge smerte på innsiden av albuen, også kalt golfalbue eller medial epicondylitt.


Problemstilling Bruker du armene mye i hverdagen, føler du deg stiv i underarmene, eller har du vondt i albuen?

Akupunktur eller trykkbølgebehandling er ofte brukte intervensjoner i behandling for tennisalbue. Den store forskjellen er at skaden sitter i den muskelen som bøyer håndleddet, og smerten er lokalisert på innsiden av albueleddet. Selve navnet ” golfalbue ” er blot en definition man bruger for at få en fælles betegnelse for placeringen af dine smerter.


En golfalbue har som sådan ikke andet med golf at gøre en at de muskler som overbelastes, benyttes i golf til at styre grebet på golfkøllen og rotationen af underarmene undervejs i golfsvinget. Lider du af Tennisalbue, golfalbue eller musearm, kan det være en fordel at lave disse øvelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg