mandag 17. september 2018

Sopp på kroppen

Sopp på kroppen

All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til.


Sopp på kroppen

Hudsopp trives i varme og fuktighet. De finnes i huden og kan noen ganger kan de føre til utslett hos mennesker med sensitiv hud. Det finnes mange andre hudsykdommer som kan misoppfattes som sopp , blant annet psoriasis ved utslett på negler, hender, føtter og i hodebunnen. Sopp trives i fuktig miljø!


Hold derfor det angrepne hudområdet så rent og tørt som mulig. Krem til behandling av fotsopp er ikke på resept. De øvrige behandlingene med krem eller tabletter forutsetter forskrivning på resept.


Som regel er konsultasjon hos lege nødvendig. Jeg tok opp dette med legen min,kjente meg liksom igjen på det som står om symtomer. Han sa så at det finnes ingen vitenskapelig forskning på at mennesker har sopp i kroppen og blir dårlig av det,foruten aids-pasienter uten immunforsvar. Legene anerkjenner ikke dette som en sykdom,alle kan kjenne seg i de generelle symptomene som står om trepp,slapp,magebesvær osv. FAQ om sopp på penis Hvordan behandler man en penis-soppinfeksjon?


Har du fått sopp på penis, bør det alltid behandles – da slipper du av med plagene og du får ikke sopp andre steder på kroppen. Behandlingen består typisk av en soppdrepende krem eller gel som smøres på området. Begge deler kan fås i innkjøp. Dårlig immunforsvar og sopp i kroppen Hun får stadig infeksjoner men tåler ikke antibiotika.


Hun har soppinfeksjon i kroppen og lever på sukkerfri diett, men finnes det noen alternativ hjelp. En soppinfeksjon på huden eller i en negl er plagsomt, men det er ufarlig og som regel lett å behandle. Det finnes tre typer sopp : Dermatofytose kan vise seg som sopp i hårbunnen, på kroppen (ringorm), fotsopp, lyskesopp eller neglesopp.


Det er viktig å være klar over at vi på og i kroppen har en mengde ulike mikroorganismer, blant annet sopp. Noen av dem er nyttige for oss. Andre lever vi fint med inntil det skjer en endring i sammensetningen av mikroorganismene. En slik endring kan føre til at en bestemt type mikroorganisme plutselig får lov til å utvikle seg uhemmet.


Sopp på kroppen

Flekken er gjerne litt blekere i midten og mer markert på kantene. Ringorm har ikke noe med orm å gjøre! Hos barn med bleieutslett kan sopp trenge gjennom huden og forårsake soppinfeksjon. Kan skyldes uttalt svetting, bruk av antibiotika, immobilitet som gjør at hudfolder lukker seg over hud. Candida utslett på kroppen.


Tilstanden er vanligst blant personer med diabetes som ligger i sykehus. Blir det for mye av denne gjærsoppen, fører det til betennelse i skjeden. Soppinfeksjon i underlivet oppstår ofte etter en antibiotikakur.


Synlig symptomer er utslett og tørrhetsfølelse på penis. De lever enten som snyltere (parasitter) på levende organismer, hovedsakelig på planter og i mindre grad på dyr, eller som saprofytter på dødt organisk materiale. Vedvarende såre brystknopper kan skyldes sopp.


Risikofaktorer kan være at du har vært behandlet med antibiotika eller allerede har en soppinfeksjon andre steder på kroppen. Kontakt lege dersom du har mistanke om en soppinfeksjon, og sørg for å få riktig behandling. Vanligvis gir sopp ingen plager fordi våre egne bakterier holder soppen i sjakk.


Hvis noe tar knekken på bakteriene kan sopp formere seg og man får en soppinfeksjon. Dette fører til at gjæren kan spre seg og lage nye bakterier som kan irritere områder på kroppen. Les mer her om andre områder på kroppen hvor sopp kan oppstå. Foruten å få sopp i underlivet, er menn i betydelig risiko for å utvikle ytterligere helseproblemer fra gjær.


Kull er i seg selv ufarlig, men det er ikke alltid nødvendig eller riktig å gi. Kull kan kjøpes reseptfritt på apoteket. Det kan komme både i underlivet hos menn, i skjeden og munnen, men også andre steder på kroppen. Symptomer på soppinfeksjon kan være kløe eller svie og i noen tilfeller også utflod.


En slik infeksjon har også en lei tendens til å smitte ganske lett. Guttat betyr dråpeformet, og ved guttat psoriasis finner man tallrike, små psoriasis-dråper spredt utover overkroppen, armer og bein. I starten har ikke utslettet mye skjelling, men det er vanlig å få skjelling på utslettet etter hvert.


Det begynner på kroppen og øvre del av armer og ben, og kan spre seg til ansikt, ører og hodebunn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg