onsdag 26. september 2018

Hvor lenge smitter vannkopper

Hvordan smitter vannkopper ? Hvor lang tid tar det før smitten bryter ut? Dette kalles inkubasjonstiden. Vannkopper er forårsaket av et smittsomt virus (Varicella-Zostervirus). De fleste får vannkopper som barn og vanligvis bare én gang.


Ser du har fått svar på hvor lenge vannkoppene smitter. Jeg ville ringt til de besøkende og latt dem velge selv om de ville utsette babyen for smitte. Mange ønsker at barnet faktisk skal få vannkopper som liten pga at små barn gjerne ikke blir så syke. Min yngste datter fikk vannkopper fire mnd gammel og det gikk veldig greit.


Lille snuppis på år har fått vannkopper , det er ikke til å ta feil av, hvor lenge bør jeg holde henne hjemme fra barnehagen? Har noen noe tips og råd til meg? Som forelder er det ikke alltid så lett å avgjøre.


Se oversikten over anbefalingene her. En person er smittsom fra ca. Hva er tegnene på vannkopper ? Utslett, som regel først på overkroppen og i ansiktet. Siden kan det spre seg til hårbunn, armer og ben.


Sykdommen smitter ved dråpesmitte gjennom luften eller ved direkte berøring av væske fra utslettet. Helvetesil også kalt herpes zoster, forårsakes av det samme viruset som vannkopper , varicella zoster-viruset. Etter du har hatt vannkopper , vil viruset trekke seg tilbake og blir værende i nervecellene. Vanligvis ligger virus i nervecellene i mange år uten å skape problemer fordi immunforsvaret holder dem i sjakk. Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt.


Hvis du har hatt vannkopper én gang, kan du ikke få det igjen. Du kan derimot få helvetesild senere i livet, fordi virus har ligget sovende i dine nerver. Hovedsymptomet ved vannkopper er utslett.


Viruset kan imidlertid smitte så lenge det kommer nye blemmer. Viruset spres ved dråpesmitte, det vil si at virus finnes i spytt, og ved hosting eller nysing spres virus rundt sammen med de ørsmå spyttdråpene som slynges ut, eller ved å ta på åpne sår hos en person med vannkopper. Hvor sannsynlig det er, avhenger av din håndhygiene, og av å holde utslettet tildekket, bruke egne håndklær m. Men er det ikke bare greit om barna får vannkopper da ? Denne sykdommen er jo så mye utrolig mye lettere å få som barn, enn som voksen ! Det smitter ikke gjennom luft, slik som vannkopper gjør.


Smitter kollegaen mest før eller. Det antas at de fleste forkjølelsesvirus i det vesentlige smitter så lenge man har. Det kommer an på både hva det dreier seg om og hvor man. Helvetesild smitter sjelden, men dersom man har væskefylte blemmer kan man smitte personer som ikke har hatt vannkopper. Spørsmål om hvordan man kan unngå å smitte andre, hvor lenge man er smittefarlig og hvor lenge man bør være borte fra arbeid eller barnehage.


Tiden fra opptak av viruset i kroppen til sykdommen bryter ut er vanligvis to dager, men kan variere fra én til tre dager. Likevel regner vi med at til prosent av befolkningen har hatt vannkopper som barn. Hva kan årsaken til at noen ikke får sykdommen som barn være? De har hørt at flyselskap ikke tillater vannkopper om bord. Ja, det stemmer, bekrefter sykepleier Line Sørbø ved Europeiske Reiseforsikrings alarmsentral.


Det vil si, dersom man har tydelige tegn til vannkopper risikerer man å bli avvist på flyet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg