fredag 14. september 2018

Beina høyt gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Beina høyt gravid

Har du hovne ben eller ankler, bør du unngå å stå i lange perioder. Pass på at du ikke blir altfor varm. Sørg også for å holde deg fysisk. Jeg prøver å ligge med beina høyt flere ganger om dagen. Hvordan skal da en gravid kunne ligge med beina høyt , når det ikke er bra for oss å ligge på ryggen?


Ligge med beina høyt. Unngå å krysse dem. Ikke sitt stille lenge. Strekk på beina , så får du blodsirkulasjonen i gang. Husk at de fort kan bli trange ved hevelser. Bruk behagelige sko.


Noen kvinner har glede av støttestrømper (for gravide). Hevelsen gir oftest ikke store plager, og går som regel bort over natten. De som står og går mye, særlig i varmt vær, kan av og til få hevelser i ankler og føtter utover dagen. En god regel er ”ikke stå når du kan sitte, ikke sitt når du kan ligge”.


Det kalles karpaltunnelsyndrom og kan dukke opp i andre halvdel av svangerskapet. Føttene og anklene blir hovne. Kanskje er det iblant vanskelig å få på seg skoene.


Beina høyt gravid

Du kan lette plagene gjennom noen enkle øvelser. Når du er hjemme, kan du ligge i sengen med bena høyt ved å hvile dem på en pute. Dette kan få hevelsen til å gå ned. Det er også bra å røre på seg, ved for eksempel å gå tur.


Når du beveger deg, pumpes væske fra bena tilbake til hjertet. Det samme kan skje på varme sommerdager. Nå finnes det heldigvis måter å hindre hevelser i beina på. Alle kan få hevelse i beina , også kalt ødem, selv om eldre og gravide er ekstra utsatt for hovne føtter.


Når blodet ikke pumpes effektivt nok tilbake fra føttene til hjertet, fører det til oppsamling av blod i beina. Sleng beina på bordet. Både stillesittende jobb og arbeidsdager med mye ståing og gåing kan gi hovne ankler. En måte å redusere problemet på er å ta små pauser, der beina får hvile høyt.


Hvis det ikke passer seg å slenge beina på bordet, kan du be sjefen om en fotskammel. Denne uken passerer første uken i andre halvdelen av svangerskapet. Her er det spesielt viktig med sirkulasjonsbevegelser støtt og stadig ettersom visse deler av kroppen din kan være ømme og hovne.


Gjerne sitt eller ligg med beina høyt i været når du har mulighet. Men også kosthold er viktig, både for å bli lettere gravid ,. Under normale omstendigheter flyter væske på en velregulert måte frem og tilbake gjennom blodåreveggene, mellom bindevev og blo mellom celler og bindevev, og gjennom cellens overflate. Hva skjer når beina hovner opp?


Det gir bedre blodsirkulasjon. Hvil gjerne med beina høyt. Alle bør ha minst et par gode sko, men for gravide kan de være til ekstra nytte. Gode sko er til hjelp fordi kvinner har et annet tyngdepunkt når de er gravid , det er ekstra trykk på nervene og føttene er ofte hovne. Vanlige symptomer på blodpropp er ømhet, hevelse, spent hu varme og rødhet.


Beina høyt gravid

Symptomene ses som oftest i bare ett ben. Mange klager på smerter både når de går og når de ikke beveger seg. Smertene lindres ofte dersom benet heves høyt og holdes i ro. Ofte oppstår ødem eller vann i kroppen som hovne bein.


Gjelder det bare ett ben skyldes det som regel en tilstand i foten, mens hevelse i begge beina ofte betyr at det skyldes en tilstand ellers i kroppen, blant annet normal graviditet. Kvinner generelt får lettere vann i kroppen. Regelmessig fysisk aktivitet bedrer blodsirkulasjonen og minsker risikoen for oppdemming av blod i venene.


Beina høyt gravid

Leggkramper henger sammen med graviditeten og er vanligvis forbigående. Sånn som å ligge med beina høyt – av og til blir det faktisk for mye informasjon. Er der ikke nok å si at dere prøver å bli gravide, og heller si at det gikk ikke denne mn heller. Trenger du å dele absolutt all informasjon om prosessen?


Og igjen, som du stresser og engsajerer hele “verden” så tror jeg dette kan ta tid. LES OGSÅ: Høyt blodtrykk. Nervepåvirkning, som følge av trange forhold i ryggraden (spinal stenose), kan også skyldes flere ulike betennelses tilstander i åreveggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg