tirsdag 11. september 2018

Symptomer på blodpropp

Høyest risiko for blodpropp – Yngre menn under år har høyere risiko både for å få blodpropp og for å få tilbakefall, uten at vi vet helt hvorfor, sier Sandset. Kvinner som er under overgangsalder har også noe høyere risiko for å utvikle blodpropp. Det kan være på grunn av p-piller eller i forbindelse med svangerskap. Vanlige symptomer på blodpropp er ømhet, hevelse, spent hu varme og rødhet.


Symptomene ses som oftest i bare ett ben. Mange klager på smerter både når de går og når de ikke beveger seg.

Smertene lindres ofte dersom benet heves høyt og holdes i ro. De aller fleste blodproppene er lokalisert i legg eller lår, men kan også forekomme i arm. Blodpropp og lange reiser. Dette er fordi du ofte sitter stille over lengre tid. En liten blodpropp i lungene kan kjennes som et plutselig stikk eller hold i brystkassen.


Diagnosen kan noen ganger være vanskelig å stille i tidlig fase eller ved små blodpropper. Kortpusthet er vanlig. Noen har kun beskjedne smerter, noen opplever sting i brystet.


Vanligvis er det flere symptomer når man får en blodpropp , men symptomer kan også forekomme alene.

Dessverre kan smerter fra en blodpropp lett bli forvekslet med smerter fra muskelkramper eller en strekk. Det kan føre til at blodproppen ikke blir diagnostisert, og det er veldig farlig. Det finnes flere former for blodpropp som gir ulike symptomer. Spesielt ved disse blodproppene får en epileptiske anfall (krampeanfall), selv om slike anfall kan komme med de fleste typer blodpropp i hjernen. Hva kan man gjøre selv?


Forvarsler, symptomer og risikofaktorer. Et hjerneslag kan varsle sin ankomst og symptomene må tas på alvor selv om anfallet er gått over i løpet av minutter eller timer. Et drypp kommer brått og en kan ikke beskytte seg mot det der og da. Lær FAST-REGELEN som hjelper å avsløre hjerneslag, det kan redde liv! Hvis en slik propp løsner og følger blodbanen til lungene, kan det få svært alvorlige følger.


Gjenkjenne og behandle en blodpropp i armen er viktig siden det kan bryte ut og reise til andre deler av kroppen, for eksempel lungene, som kan gjøre det vanskelig å puste. Ved hjerneblødning er symptomene ofte alvorligere enn ved blodpropp i hjernen. Informasjonen på helsenorge. Lav kunnskap om symptomer. Tromben kan enten blokkere blodkaret der den er dannet, for eksempel i beinet, eller vandre videre med blodstrømmen til andre steder i kroppen.


Typiske symptomer er ømhet og hevelse av benet. Dersom blodproppen føres med blodstrømmen og den møter en blodåre som blir for trang, vil den stoppe opp i denne. Benet kan føles varmt, og huden kan være rødlig eller blålig misfarget.


Du har ofte lett feber.

Deler av blodproppen kan rive seg løs og ende som en blodpropp i lungen. En overfladisk og en som går dypt. Det er to ulike typer av venøs trombose.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg