torsdag 20. september 2018

Marengs kake

Himmelsk marengskake består av en myk kakebunn som dekkes med en helt utrolig god sjokoladekrem. Oppå der har man et tykt lag luftig pisket krem. Den øverste kakebunnen består av en marengsbunn som er laget med brunt sukker.


Peanøtter og hakket sjokolade til pynt passer perfekt til resten! Her har du en supersuperdeilig og svært så sommerlig dessertkake!

Kaken består av en tykk, hvit marengsbunn som dekkes med en vidunderlig god gul krem, søt pisket krem og massevis av jordbær, blåbær, kiwi og høvlet mørk sjokolade. NYDELIG, NYDELIG, NYDELIG! Jeg elsker marengs , både som tilbehør til kaker eller desserter som for eksempel sjokoladefestkake og Eton mess, men gjerne også naturell på julens kakebord.


Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. En fyldig og smakfull festkake det nesten er umulig å ikke ta et stykke til av.


Gled deg til å smake den nydelige kombinasjonen av marengs , sjokoladekrem, og salte, sprø peanøtter.

Oppskrift og bilde er hentet fra Det norske kakebordet av Hege Norman-Stormbringer og Anna-Ma Olsson på Schibsted Forlag. Dette er virkelig en festkake uten like. Turids marengskake : En garantert suksess på kake - eller dessertbordet.


Det er denne kaken som blir først oppspist! Ikke fordi den er liten, men fordi alle liker den. Reply Ina Johnsen 18. Hei Wenche Mmm, ja, det tror jeg kan funke.


Gi den kanske minutter lengre steketid og sjekk med kakepinne til den er ferdig. Et lite tips – jeg har gjennomstekt marengsen på toppen, men det er ikke så farlig om du ikke gjør det. Du får da heller en myk marengs på toppen som også er godt – litt mer marshmallow aktig om du skjønner hva jeg mener. Som topping på mi marengskake brukte eg ca.


Breover bunnen og topp med friske jordbær, blåbær, kiwi, skivede mandler og sukkerfri sjokolade. Toppet med eggekrem og friske bær blir dette en suksess i hvert selskap. Pavlova er en enkel og lekker festkake. Kle bunnen med bakepapir.


Is- og marengskake med pasjonsfrukt, daim, ferskenpuré og vaniljeis.

En spennende og imponerende festkake! Marengskake med karamell og peanøtter? Jo, det må jo bli godt! Hemmeligheten er bruk av vaniljekrempulver som vendes inn i marengsen. Vaniljekrempulveret gir ikke bare veldig god vaniljesmak.


Derfor lagde eg en enda større marengskake i ekte stil med både sukker, fløyte og vaniljekrem. Eg kunne absolutt hatt en felles bunn og brukt melkefri topping, men mange har etterspurt en sukkerfri variant av marengskake og det tenkte eg dere skulle få! Viktig å huske folkens!


Denne sviskekaken er en dessertkake og en kremkake som alltid gjør stor lykke på kakebordet! Den er nydelig som dessert servert sammen med en kopp sterk mokkakaffe eller som festkake til kaffen til små og store anledninger. Fin oppskrift, men jeg påpeker skrivefeil med stor bokstav her: Visp eggehvitene stive.


Tilsett sukker-en sKje omgangen. Det skal bli så stiVt at man kan holde bollen opp ned uten at NOE av røren faller ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg