onsdag 5. september 2018

Baby 9 mnd feber

Har en baby på mnd som har vært febersyk i 5-dager nå. Mye snørr og sutring også. Bør vi ta kontakt med legevakt? Er bortreist og får jo uans.


Se til barnet minst to ganger den første natten med feber. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Feber er et vanlig symptom hos barn. Barn får lettere feber enn voksne. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig.


En viktig hovedregel er at feber uten kjent årsak alltid skal konfereres med lege. Med feber mener vi rektaltemperatur på over grader. Alle barn under tre måneder bør undersøkes av lege dersom de har feber , uansett allmenntilstand.


Skremmende om det er når dette skjer, denne typen anfall ofte ser mye verre enn det er, ender det ganske raskt, og det er oftest ufarlig for barnet. Veldi forkjølet, diare, slim i halsen,. Min mnd og dager gamle sønn er smittet av sin storesøster på år, og blitt forkjølet med et skikkelig ekkelt forkjølelsesvirus.


Lillebror er syk på andre dagen med høy feber (mellom 3 og 3 ), tetthet og hoste. Hva gjør jeg når babyen skjærer tenner? Det er ikke uvanlig at små barn skjærer tenner, men det er som regel lite å gjøre med det. Ta gjerne barnet med til tannlegen for en sjekk likevel. De fleste barn slutter å skjære tenner når de får permanente tenner.


I veldig sjeldne tilfeller kan det bli aktuelt å lage biteskinne til. Små barn får lettere feber enn voksne, selv ved mindre virusinfeksjoner. Kan begynne med oppkast, men høy feber , svært nedsatt allmenntilstand og nedsatt kontakt med barnet vil også være andre symptomer. Sykdommen kan også gi utslett, men gjør ikke alltid det.


Nakkestivhet kan også forekomme. Sykdomsutviklingen er ikke vesentlig forskjellig hos større barn, men de kan også gi uttrykk for hodepine. Små barn kan lett få høy temperatur uten å være spesielt syke.


Baby 9 mnd feber

Temperaturen varierer vanligvis mellom 3og 3grader, er lavest om natten og høyest om ettermiddagen. Noen barn kan normalt ha enda større temperatursvingninger enn dette. Barnet bør derfor vennes til at temperaturen skal måles med termometer i. Influensaviruset kan spre seg til lungene og gi lungebetennelse,.


Det jeg lurer på er: er det farlig for en mnd gammel baby å ha nesten i feber ? Har du en baby som kjennes feberhet ut, bør du likevel være. Du kan skrive innlegget nå og fullføre registreringen senere. Logg inn for å poste med kontoen din, om du allerede er medlem.


Ved forkjølelse er barnet som regel sutrete og misfornøyd med feber rundt 3grader eller mer. Ofte kan man kjenne små hevelser ved halsen, i armhulene eller i lysken. Det skyldes at lymfeknutene har hovnet opp på grunn av infeksjonen, noe som er en del av kroppens immunforsvar.


Noen ganger fører forkjølelse og feber med seg vondt i ørene. Dersom det ikke er noen faretegn, kan utslett gå over av seg selv etter noen dager. Utslett har ulike kjennetegn og symptomer, og noen opplever mer alvorlige symptomer enn andre. Kroppen prøver å danne så mye varme at virus og bakterier ikke skal kunne overleve. På denne måte kan man si at feber er med på å bekjempe sykdommen.


Hva kan jeg gjøre, når barnet har feber ? Et barn (eller en voksen) med feber har bruk for mer væske enn normalt. Ved feber hos de aller minste (under mnd ) skal man alltid kontakte lege, samt der hvor det tilkommer andre symptomer, som pustebesvær, manglende urin og andre alvorlige symptomer,. Får barnet feber eller diaré? En lett forhøyet kroppstemperatur i forbindelse med tannfrembruddet er ikke uvanlig. Diaré skyldes ikke tannfrembrud men kan ha sammenheng med nye matvarer som introduseres eller være en reaksjon på alt barn i den alderen vanligvis putter i munnen.


Høy feber derimot skyldes andre forhold enn tannfrembrudd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg