mandag 3. september 2018

Diabetes type 1 symptomer

Ved diabetes type er symptomene oftest diffuse og utvikler seg over ti mens symptomene kommer brått og tydelig ved diabetes type 1. Slapp, tørst og sliten er typiske symptomer på diabetes type mens kraftig vektnedgang og rask dårlig allmenntilstand kan være symptom på type diabetes. Er du i faresonen for å få diabetes type 2? Gjennom ditt lokallag kan du få råd og støtte fra andre med. Diabetes type og arvelighet når flere i samme familie har.


Diabetesforbundets holdning er at alle trenger kunnskap om.

Av grunner vi ikke kjenner til, oppfatter kroppens. Kroppens immunforsvar ødelegger egne insulinproduserende celler, og man må få tilført insulin via injeksjoner eller insulinpumpe. Ved type blir cellene som lager insulin ødelagt.


Uten insulin får ikke cellene i kroppen energi. Derfor trenger man å tilføre dette selv for å leve. Vi snakker om mange, mange liter om dagen. Hos mennesker med type 2- diabetes vil det oftest ikke være like ille.


Noe av det skyldes at type 2- diabetes ofte rammer eldre mennesker, som i forveien har nedsatt tørste.

Arv er en viktig faktor. Dersom begge foreldrene dine har diabetes type er det svært sannsynlig at du får sykdommen i løpet av livet. Det er autoantistoffene ødelegger de insulinproduserende betacellene i bukspyttkjertelen. Les mer om diabetes type hos barn. Hvis du mistenker diabetes vil en urinprøve kunne påvise sukker i urinen, dette kan være et tegn på diabetes.


Blodprøver kan også vise at glocosenivået i blodet er for høyt. Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Blodprøvene forteller ikke bare om du har diabetes type - men også om risiko for å utvikle sykdommen.


Begge deler er mulig å bremse. Hvor mye, handler i stor grad om egen innsats. Du kan verken spise eller løpe deg helt frisk fra diabetes type - men for hver risikofaktor du fjerner, jo lengre og bedre kan du leve med sykdommen.


Hovedtypene er diabetes type og diabetes type som er to forskjellige sykdommer med til dels ulik behandling. For denne gruppen er det livsviktig å få tilført insulin. I dag har man gode metoder for å måle og regulere blodsukkeret.


Type diabetes har ofte blitt kalt gammelmannsdiabetes, men i de senere år har gjennomsnittsalderen hos de som får den sunket betraktelig, og den regnes langt på vei som en livsstilssykdom.

Sykdommen skal alltid behandles med insulin. Ved diabetes type lager kroppen for lite insulin eller ikke noe insulin i det hele tatt, og kroppen må derfor få tilført hormonet gjennom injeksjoner eller ved hjelp av en insulinpumpe. Det vil si at kroppens immunforsvar angriper celler i egen kropp.


Cellene som blir ødelagt i. Har du diabetes type , skal du ha oppfølgingstime hos lege minimum en gang i året, og du kan få time hos diabetessykepleier når du har behov for det. Sykepleier kan hjelpe deg med praktiske ting som justering av insulindoser og tilby støtte og hjelp til å takle livet med en kronisk sykdom. Felles for begge typene er at sukkerinnholdet i blodet er høyere enn normalt. Det er også slik at diabetes type kan opptre i voksen alder. Symptomer på diabetes type utvikler seg over måneder til år.


Grunnet den gradvise utviklingen lærer man seg ofte å leve med plagene. Mange tolker dem som vanlige tegn på aldring, og det kan derfor gå lang tid før diagnosen stilles.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg