tirsdag 11. september 2018

Amme hvor ofte

Hvor ofte skal jeg amme ? Det er ulikt fra kvinne til kvinne og fra barn til barn hvor mange amminger som skal til for å dekke barnets behov. Det informerer sykepleier og ammeveileder hos ammekontoret. Etter de første dagene og ukene vil mange barn gå over til sjeldnere måltider, mens noen fortsetter å die hyppig. Det finnes ikke noe rett og galt her – barn er individer med ulike behov.


Ingen barn dier helt likt til hver amming – de er akkurat som oss når vi spiser. Har til nå ammet når baby vil ha, ca 2-timer mellom hver gang. Helsesykepleier har sagt at jeg nå skal amme etter klokka og ikke gi noe før det har gått timer.


Dette for å unngå at baby bruker puppen som trøst for magevondt og lager seg en ond sirkel hvor han bare fyller på mer i magen og gjør magevondten verre. Vi har delt opp informasjonen i forhold til alder på babyen! Det er helt umulig å komme med ett råd som dekker alle barn. Som regel går det tre timer mellom hver amming på dagtid og om natten mellom seks og åtte timer. Bør måltidene på dagtid gis sjeldnere etterhvert?


Amme hvor ofte

Problemet med å amme for ofte er at hun småspiser ved hvert måltid og dermed må ha m. Ofte kan man amme barnet allerede når det er nyfødt og barnet finner selv frem til brystet. Morsmelk er lett fordøyelig. Spedbarn som ammes, vil derfor vanligvis spise oftere enn spedbarn som mates med flaske. De første to månedene vil mange nyfødte spise opptil tolv ganger i døgnet – noen ganger enda mer.


For hvor ofte skal du amme en nyfødt? Eller hvor lenge skal du amme om gangen? Her får du svar på dette og mye annet du lurer på når det gjelder amming. Skal jeg sitte eller ligge? Du kan selv velge om du vil sitte eller ligge og amme når du har muligheten til begge deler, men det er lurt å lære seg å amme sittende tidlig.


Da er det viktig å fortsette å amme ofte og tilby begge bryst til hvert måltid. Melkeproduksjonen vil da som regel ta seg opp. Hvis barnet signaliserer at det trenger mer mat—for eksempel ved at det er ekstra glupsk eller våkner kort tid etter forrige måltid—kan du amme oftere slik at melkeproduksjonen øker. Det varierer hvor ofte ett barn vil amme under sitt første døgn.


Visse barn er våkne og ammes ofte , mens andre er trøtte og ammes lite. Under det første døgnet skal man normalt ikke vekke barnet for å amme det, men la det bestemme selv. Anonym bruker skrev: Fordi du er den samme som gnålet om Tyrkia i andre tråder. Bruk stor bokstav i første setning så er det ikke så enkelt å kjenne deg igjen.


Jeg har verdens søteste sønn på dager, han er rolig og sover mye, men det går aldri mer enn to timer mellom måltidene, både natt og dag. Les mer om amming, hvor ofte du bør amme , hvor lenge, hvordan oppbevare morsmelk, nattamming, økedager, se info om amming på flere språk m. Hvis det virker som om barnet spiser lite, bør vektoppgangen. Men nattamming er viktig for babyen, og den lille kan ha et ønske om morsmelk langt ut i. Er det å amme etter 2-timer altfor lenge å vente?


Babyen min sover mye og jeg ammer han hver 2. Der findes ingen regler for, hvor ofte en baby skal have mad. Tidligere mente man, at en baby skulle spise hver 4. Reglen var funderet på, hvor lang tid det tager for en baby at fordøje et måltid af modermælkserstatning, men senere har man fundet ud af, at modermælk er lettere at fordøje end modermælkserstatning. Ammer er vanligvis kvinner som har fått barn selv.


Mens brystene deres produserer morsmelk, kan de begynne å amme et annet (eventuelt et ytterligere) barn. Brystenes melkekjertler vil da tilpasse produksjonen til behovet. Ammen kan på denne måten amme ulike barn over mange år, forutsatt at hun fortsetter å amme uten større avbrekk.


Tar ungen mindre melk, blir det laget mindre. Problemer med ammingen har svært ofte sammenheng med dårlig eller manglende hjelp i startfasen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg