onsdag 26. september 2018

Smerter i øret

Ibuprofen over noen uker kan være virksomt (Ibux 4mg x 3). Dersom du dog får økende smerter eller hørselstap bør du vurdere undersøkelse hos spesialist. Noen ganger ønsker man å ta en CT røntgen av tinningbenet (øreknokkelen) men første etter at spesialist har vurdert øret klinisk. Kjevehodepine er en relativt vanlig årsak til smerter i og rundt øret.


Mange blir overrasket når de får lære om den anatomiske sammenhengen mellom nakken, kjeven og øret – samt hvordan de kan påvirke hverandre.

Stramme og anspente muskler i nakken og kjeven kan nemlig referere smerter fram mot øret. I denne artikkelen kan du lese om flere mulige årsaker, og om når du bør ta kontakt med lege. Det er antydet at av tilfellene har sekundær årsak.


Hos barn er akutt otitis medina (AOM) og ekstern otitt hyppig årsak. Betennelse i det ytre øre er en betennelse eller et eksem i huden i øregangen. Hvordan oppstår en slik betennelse?


Debuterer med smerter (ofte uttalte) i den ene øreregionen.

Ubehandlet varer tilstanden vanligvis i 1–uker. I sjeldne tilfeller samtidig affeksjon av n. Dette kommer helt plutselig, og varer som regel en dag eller to. Infeksjon i det ytre øret (ekstern otitt) En øregangsinfeksjon kan gi kløe og ubehag. I de fleste tilfeller kan infeksjonen behandles effektivt i løpet av ti dager.


Kjeveleddet befinner seg like foran øret. Hva fører til smerter. Det består som andre ledd av ben, brusk, leddkapsel og tilliggende sener. Alle disse strukturene kan ved sykdom forårsake smerter. Men sygdomme andre steder i kroppen kan også vise sig ved øresmerter.


Det kan være sygdom i tænderne, kæbeleddet, hjertet, halsen, hovedet eller nakken. De kan blandt andet skyldes propper af ørevoks, eksem i øregangen, mellemørebetændelse, smerter i kæbeleddet eller fra kindtænderne eller halsbetændelse. Stram muskulatur kan påvirke bevegelsesmønsteret i kjeven og føre til redusert åpning av kjeven. Strukturerne i det indre øre - cochlea og de semicirkulære kanaler - innerveres af hjernenerve VIII (vestibulocochlea), som ikke har smertefibre.


To informanter fortalte om smerter i nedre del av ansiktet, vekselvis på høyre og venstre side. Den ene av kvinnene sa hun hadde smerter langs kjeven opp mot øret , og at det kjentes som alt stammet fra tungen, som var sår, vond og sviende.

Den kjentes svullen, og hun hadde vondt for å tygge. Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene.


Oppstår det smerter i øyet er det uannsett lurt å ta kontakt med en lege. Aleris har lang erfaring innen de fleste øyesykdommer. Runde ligament smerter under svangerskapet er en vanlig klage blant kvinner, og det føles som oftest i andre trimester.


Smerter rundt øret 18. Det er beskrevet som skarpe smerter i nedre del av magen, spesielt på sidene, men det kan bare vises på den ene siden for noen kvinner. Du kan også oppleve kløe og dottfølelse, som om det er noe som blokkerer i øregangen.


Lyder kan bli litt dempet. Symptomene oppstår raskt, oftest i løpet av et par dager. Diagnosen blir stilt ved at legen titter inn i øret ditt. Har hatt det slik i mange år, men aldri spurt legen min om det.


Trodde nesten jeg var alene jeg. Ingen jeg kjenner har slik hodepine. Har de hodepine har de det hele tiden kontstant, ikke nå og da med veldig intense smerter. Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr. Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring.


Ikke nok med at det er veldig ubehagelig å ha vann i øret , men hvis det blir liggende inne i øregangen din lenge nok kan det føre til infeksjoner. Og noe som er enda mer ubehagelig enn å faktisk ha vann i øret er å slite med en ørebetennelse i ferien. Infeksjonen kan i tillegg skade trommehinnene, hvilket kan skape smerter i ettertid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg