mandag 17. september 2018

Autisme symptomer barn

Autisme symptomer barn

Symptomer og tegn på autisme. Barnet kan virke normalt de første månedene av livet. Så kan foreldrene merke at barnet interesserer seg mindre for andre mennesker, også dem selv. Tilstanden påvirker sosialt samspill, språk og atferd. Ulike symptomer og tegn innenfor disse hovedområdene kan opptre med ulike grader av alvorlighet.


Tegn, symptomer og vansker varierer fra barn til barn , og sammensetningen kan ofte være utfordrende. Man ser ofte en generell forsinkelse i utviklingen hos barn som senere får diagnosen ASF, som favner langt flere barn enn bare de som har ASF. Det finnes ingen blodprøver eller andre medisinske tester som kan påvise autisme.


Det finnes tiltak for å hjelpe barn med autisme og familiene deres å takle hverdagen bedre, men vi har fortsatt ingen behandling som kurerer lidelsen. BArn og voksne med en diagnose innenfor autismespekterforstyrrelser har som regel behov for individuell tilrettelegging og tilpasning innenfor barnehage, skole og jobb. De fleste barn med ASF viser tydelige tegn på diagnosen innen fylte tre år. Alvorlighetsgrad og symptomer kan imidlertid variere fra person til person. Autisme er mer vanlig hos gutter enn.


Autisme symptomer barn

Det er usikkert hva som forårsaker ASF, men det ser ut til å være genetisk betinget. Imidlertid kan kjennetegnene være mindre tydelige hos yngre barn , og det kan være store individuelle forskjeller. Det forskes i dag en del på det å finne tidlige symptomer på autisme.


Den største fordelen med tidlig å kunne finne de barna som er i faresonen, er at man da kan stimulere hjernen i den viktige utviklingsperioden frem til 2-års alder. Demens er en kronisk og vanligvis gradvis forverrende sykdom i hjernen. Barn og unge med autisme vil derimot streve mye mer med å gi mening til de mange nyansene i språket.


Den fører til tap av intellektuelle funksjoner og endret atferd. Typiske symptomer er svekket hukommelse, konsentrasjonsvansker, tap av dømmekraft, nedsatt evne til planlegging, nedsatt orienteringsevne, språkvansker og nedsatt funksjon i det daglige liv. Derfor er det bedre å si Åpne vinduet til et barn med autisme.


Hvis dere er bekymret, bør dere ta kontakt med helsestasjonen eller en barnepsykiatrisk avdeling. Noen barn kan ha mange av disse symptomene uten å være autister. Barn som senere ble diagnostisert med autisme brukte mindre tid til å se på andres ansikter enn andre ved ett års alder. I alt barn med autisme ble oppdaget etter slike henvisninger. Vi koblet i tillegg Mor, far og barn -undersøkelsen til Pasientregisteret for å finne alle deltagere som hadde fått autismediagnose i spesialisthelsetjenesten.


Autisme symptomer barn

Disse barna ble også invitert til å delta i kliniske undersøkelser. Kjernesymptomene er manglende sosiale ferdigheter, språk- og kommunikasjonsvansker og repeterende og stereotyp atferd. Hun har mange tegn på autisme , dog høytfungerende eller en mild form for autisme , men likevel ikke. Hun er nemlig kosete (kun med meg, far og mormor) og hun er sosial. Men hun er kun sosial på hennes premisser.


Med det mener jeg at hun godt kan finne på å ville være helt i fred og leke alene og hun er selektiv på hvem hun leker sammen med. Tidlig tilrettelegging og kunnskap om autisme hos dei som skal være saman med barnet er viktig. Det er også utvikla fleire intensive behandlingsmetodar som hjelpe barn og unge med autisme til å styrke si sosiale og språklege fungering. Asperger syndrom faller innunder autismespekteret, men er den mildeste formen for autisme.


Bare noen få barn får påvist diagnosen i førskolealder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg