fredag 28. september 2018

Langvarig forkjølelse

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene.


Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar.

Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? De er da ikke smittet av et virus slik som forkjølelse , men allergi har mange av de samme symptomene, forteller Hagen. En forkjølelse som ikke bryter helt ut vil nok også forsvinne raskere.


Det er det som gjør at du kan føle deg småsyk én dag, men bedre allerede dagen etter. Jo mer solid en forkjølelse er, jo lengre vil den vare, sier allmennlege og sjefsvarlege på Lommelegen. Brynjulf Barexstein til KK. Forkjølelse er en øvre luftveisinfeksjon forårsaket av et virus.


Med øvre luftveisinfeksjon menes betennelsesforandringer i nese, svelg og luftrør. Tilstanden er karakterisert ved sår hals, slapphet og lavgradig feber i starten.

SIDE2): Du kan bli kvitt forkjølelsen i løpet av få dager, men for mange er det vanskelig å la kroppen hvile seg frisk. I dag er det derfor ikke uvanlig å ha symptomer på forkjølelse i. Men langvarige plager bør undersøkes nærmere. Da får man trykk, propp eller andre ubehagelige symptomer fra øret. Det er fornuftig at fastlegen din henviser deg til ØNH spesialist som kan undersøke dette. Røyking disponerer for nesepolypper.


Ellers hører det med at du får tatt et røntgenbilde av lungene dine. Såpass langvarig forkjølelse med røykeanamnese bør få tatt dette. Ved et langvarig sykdomsforløp er det uansett lurt å få legen til å prikke deg i fingeren for å sjekke om det er bakterier på ferde. Da er det ofte ikke snakk om infeksjon med et nytt virus, sier Bakken Kran.


Kronisk hoste er mer enn bare en irriterende plage. Denne type hoste gir i tillegg til hoste, andre symptomer. Den kan ødelegge nattesøvn, og dermed gjøre folk uopplagte og slitne, gi oppkast, svimmelhet, ufrivillig inkontinens, og til og med brukne ribben.


Infeksjon med coronavirus hos mennesker forårsaker vanlig forkjølelse i de fleste tilfellene. Men noen coronavirus kan forårsake influensalignende sykdommer som kan få et alvorlig forløp, f. Hadde også langvarig nå på ca uker. Du må bare drikke mye og ikke minst SPISE mye. Mat og drikke er nøkkelen til å bli frisk fort.


Gi kroppen energi, vitaminer og mineraler.

De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Hoste er kroppens måte å kvitte seg med slim, fremmede partikler eller annet som irriterer luftveiene.


Man får gjerne hoste i forbindelse med forkjølelse , men det kan være andre årsaker. KOLS, har du med disse tilstandene oftere hoste med oppspytt. Høstens forkjølelse virker mer langvarig enn vanlig.


Vi sitter også med en følelse av at den relativt raskt utvikler seg til bronkitt, og i blant til lungebetennelse. Er de som kommer til dere bekymret? Pasientene er bekymret og kommer til oss fordi forkjølelsen trekker i langdrag. Stress, vitaminmangel og dårlig fordøyelse kan være noen av årsakene til langvarig forkjølelse , hodepine og svimmelhet.


Det mener vår lege og homeopat Siri Aabel. Noe som mange voksne ikke er klar over, er at kikhoste er en vanlig årsak til vedvarende hoste. Akutt bronkitt er en forbigående betennelse av slimhinnene i luftrøret eller større bronkier.


Langvarig hoste kan være forårsaket av en rekke ting. Tilstanden oppstår som regel i etterkant av en øvre luftveisinfeksjon, som for eksempel forkjølelse. Les mer hos Apotek 1. Det finnes mange virus som forårsaker forkjølelse. Når du er forkjølet, er luftveiene fulle av virus.


Når du nyser, spres viruset i luften med ørsmå dråper. Andre kan puste inn disse dråpene. Hosteserier som kulminerer med en dyp og kraftig inspirasjon – et kik.


Ungdom og voksne har vanligvis langvarig hoste uten kiking. Nattlige anfall er typisk. Vaksinerte har mildere forløp. Bronkialt fremmedlegeme. Plutselig innsettende hoste, dyspné og cyanose.


Generelt er influensa verre og mer langvarig enn forkjølelse , og symptomer som feber, kroppssmerter, hodepine, ekstrem slitenhet og tørrhoste er mer intense. Ved forkjølelse er det vanligere å være snørrete, tett i nesen, eller sår i halsen. Typisk for influensa er høy feber og høy grad av sykdomsfølelse i nærmere én uke. Det er ikke uvanlig at gravide kvinner kan oppleve at en forkjølelse kan vare lenge.


Nå er immunforsvarer ditt litt redusert og dette er nok årsaken til at du ikke er blitt frisk. Tett nese eller tette slimhinner er det også mange som får, og noen få opplever dessverre at dette kan varer hele svangerskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg