mandag 10. september 2018

Egenandel fastlege

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Gruppene som har fritak for betaling av egenandel er de samme hos legespesialist som hos fastlege , dersom legespesialisten har avtale om driftstilskudd.


Egenandeler er betaling som inngår i opptjeningen til frikort for helsetjenester. Du kan også lese mer om frikort på denne siden: Frikort for helsetjenester. I mange tilfeller må du ut med en egenbetaling i møtet med offentlige behandler og tjenesteytere som ikke teller med i opptjeningen til frikort.

Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt. Helfo har lagt til rette for at du som behandler kan innrapportere en egenandel med status ikke betalt.


Da vil egenandelen bli registrert i Egenandelsregisteret, men ikke telle med i opptjeningen til frikort, eller bli utbetalt. Her ser du prisoversikten på ulike behandlinger hos SiO legene. Skal du finne eller bytte fastlege , se hvor mye du har betalt i egenandeler, eller bestille Europeisk helsetrygdkort? Da skal du til den offentlige helseportalen helsenorge.


Barn under år har gratis legebehandling – men alle vi andre betaler en egenandel hver gang vi skal til legen.

Her kan du finne og bytte fastlege , og se hvem som er fastlegen din nå. Det betales vanlig egenandel takst 2ad inntil registrering hos fastlege er i orden. Legen kan ha rett til kompensasjon for manglende basistilskudd dersom vedkommende fyller kriteriene i henhold til Forskrift om rett til trygderefusjon for leger, spesialister i klinisk psykologi og fysioterapeuter lovdata.


I et tenkt tilfelle ville du kunne komme til fastlege og det vil bli tatt blodprøver. På Helsenorge kan du finne ut hvilken fastlege du har, se fastlegens adresse og telefonnummer, bytte fastlege , melde deg inn eller ut av ordningen, søke etter fastlege etter forskjellige kriterier, se hvor mange bytter som gjenstår og se hvem du har hatt som fastlege tidligere. Alle innbyggere kan selv velge sin fastlege ut ifra et register. Dette kalles for egenandel. Svangerskapsomsorg Den gravide kan gå til svangerskapskontroll på helsestasjon eller hos fastlege.


Dersom du har betalt egenandeler opp til et visst beløp, ka. Hos lege og andre behandlere med driftsavtale må du betale en egenandel. Det samme gjelder medisiner på blå resept. Her får du en oversikt over hva som gjelder av regler for egenandeler og mulighet for refusjon av utgifter ved helseplager. Gausdal Legesenter Lege Antonia Karper Lær mer om fastlege , bytte av fastlege , egenandel ved fastlegebesøk og fastlegekontakt via helsenorge.


Vilkår og definisjoner. Kommunen kan kreve egenandel for opphold i institusjon som nevnt i helse- og omsorgstjenesteloven § 3-første ledd nr. En legespesialist er for eksempel en lege som holder til på sykehus.


Her er samme regler for fritak av egenandel som for fastlege , dersom legespesialisten har avtale om driftstilskudd med et regionalt helseforetak.

Det kreves ingen henvisning fra fastlegen. Fastlegen som foretar ny vurdering, skal imidlertid sende journalnotatet over til pasientens fastlege , slik at fastlegen skal kunne oppfylle sine forpliktelser i henhold til § i forskrift om fastlegeordning i kommunen. For en ny vurdering betaler du vanlig egenandel. Du kan fritt velge en lege som ikke er med i fastlegeordningen, men da betaler du en høyere egenandel.


Hvis du har foreldreansvar for barn under år, velger du også fastlege for barnet ditt. I selvbetjeningsløsningen Min fastlege på Nav sine nettsider kan du finne mer informasjon om din fastlege. Du kan velge en fastlege i en annen kommune enn den du bor i. Det er frivillig å delta i ordningen, og du kan fritt velge en lege som ikke er med i fastlegeordningen, men da betaler du en høyere egenandel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg