torsdag 13. september 2018

Barn som ikke vil sove

Dette kan høres strengt ut, men det eneste man gjør er å fortelle barnet at natten er en tid der man sover. Om man ikke går helt og holdent inn for dette vil man ikke lykkes. Mitt barn gråter - skal jeg la det gråte til det gråter seg trett? Et barn som gråter har alltid behov for foreldrene sine.


Det fungerer godt på barn som er autister eller har ADH men til friske barn anbefales det ikke med mindre det er snakk om kortvarig behandling som for eksempel ved en krise, forteller han. Noen barn får så lite reell oppmerksomhet i løpet av dagen at de ikke kan finne ro før de opplever å bli ”sett”.

Andre får så mye at de bare vil ha mer og mer. De må føle at de lever, blir sett, verdsatt og anerkjent for å finne balanse. La barnet ditt sove trygt og rolig.


Familieveileder og tilknytningsterapeut Heine Vestvik gir sine beste tips. Har en som er litt sensitiv ,han takler ikke å sove borte. Akutte infeksjoner kan gi feber, smerter oppkast og kvalme som gjør at barnet sover dårligere.


Barn er forskjellige. Eksempelvis kan ørebetennelse gjør veldig vondt.

Det samme kan urinveisinfeksjoner, som ofte vil medføre hyppig vannlatingstrang. Jeg synes ikke foreldre bør oppfordre barn under skolealder til å sove borte, hvis barna ikke ber om. Brug aldrig sengen som et ste hvor man kommer hen, hvis man skal straffes. Læg barnet til at sove , inden det er overtræt, og vent ikke , til barnet falder omkuld af sig selv. Det er de som kjenner barna best.


Lad bare barnet falde lidt til ro i sengen, det behøver ikke at sove omgående. Den bør dere ta et annet sted enn der barnet er, selv om det virker som det sover , avslutter hun. Søvn er viktig for at barn skal utvikle seg.


For litt siden ble det diskutert hva en skulle gjøre når barn ikke ville sove om kvelden. De skrekkligste ting ble foreslått, som å la barnet skrike hele natten. Et av problemene som de fleste foreldre står overfor, er å skape gode vaner hos barna. Hva kan du gjøre hvis barnet ditt ikke vil sove alene?


Hun forteller at barn også kan sove dårlig på grunn av sykdommer som epilepsi eller infeksjoner. Når ikke barnet ditt vil sove : Løs barns Søvnproblemer her. Hvis man har et barn som ikke vil sove i sin egen seng, trenger man ikke å stirre seg blind på at man føler at man må følge et bestemt ideal.


Som kulturhistoriker er et ord som best alltid relativt, fordi det står i forhold til noen verdier som igjen er kulturelle.

For noen barn vil det være en seier å takle. Melatoninnivået ble regelmessig målt ved hjelp av spyttprøver. Stresser ikke med det, regner med han vokser seg av det etter hvert.


De fant dermed ut at barna som ble lagt før melatoninproduksjonen startet, brukte lengre tid før de klarte å sovne enn de andre barna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg