tirsdag 25. september 2018

Sopp etter samleie

Har hatt kjæreste siden juletider og har etter dette hatt flere soppinfeksjoner i underlivet (vi har begge sjekket oss for kjønnsykdommer). Det virker som om det utløses spesielt etter samleie , men kan jo opplyse om at jeg har måtte bruke Trimoteprim to ganger under forholdet (da har det blusset opp), samt at jeg daglig går på Tetralysal 300mg (gang pr.dag) p. Visse typer sopp er mer resistente mot behandling via midler man kan få kjøpt på apoteket eller fluconazole, og derfor er det viktig at legen tar en prøve av utfloden hvis man ikke blir kvitt infeksjonen etter normal behandling. Disse soppene kan måtte behandles med andre midler som borisk syre. Menn som har eksemtendenser og svært tørr hud har størst risiko for å få sopp på penis. Sex med sopp kan over tid gi nedsatt sexlyst, fordi det stadig er vondt å gjennomføre samleie.


Sopp etter samleie

En annen ting som kan gi tilbakevendende soppinfeksjoner er jevnlig bruk av truseinnlegg og bind med plastoverflate. Dette gir alt for liten lufting, noe som kan gi sopp. Det samme gjelder bruk av såpe i underlivet. Samleie kan irritere skjeden og legge forholdene til rette for at sopp formerer seg.


Soppinfeksjoner forekommer relativt sjelden hos kvinner yngre enn år og etter overgangsalderen. Disse aldersgruppene bør behandles i samråd med lege for å utelukke andre lidelser. Kontakt også lege i følgende situasjoner - Første gang du får.


Kronisk residiverende candida infeksjon kan føre til såre genitalslimhinner og smerter ved samleie. Hvis du er presset i jobbsituasjonen, familiemessig eller kanskje seksuelt, er det også en naturlig reaksjon at du spenner muskler - ubevisst - i underlivet. Ved samleie oppstår en overbelastning, som gir seg til uttrykk ved krampaktige smerter under, eller kanskje især etter samleie - også dagen etter.


Noe er vanlig og har sin naturlige forklaring. Annet kan være tegn på smitte eller noe som bør følges opp av lege. Svie, kløe og luktfri utflod er vanlige symptomer på soppinfeksjon. De fleste opplever at utfloden er tykk, hvit og klumpete (minner om cottage cheese), men tyntflytende utflod kan også forekomme. Tilstanden kan gi en sviende og kløende følelse i underlivet.


Blemmene vil etter hvert sprekke og blir til små sår som gror i løpet av 2-uker. Det første utbruddet av herpes starter 4-dager etter at man har blitt smittet, ifølge Folkehelseinstituttet. Dersom det kommer igjen etter sex, er det lurt å behandle begge partnerne ja.


Vask, trekk forhuden tilbake og smør med Canesten ganger daglig i en ukes tid. Menn kan godt ha sopp , men er sjelden plaget av det. Du bør passe på og ikke vaske underlivet for ofte, ikke med sterk såpe - bruk Lactacyd eller Asan. Tørre, røde og hovne slimhinner.


I dag er dagen da det meste går til helvete, tenker jeg. Sårhet ved samleie. Som hver dag egentlig. Takk for ditt spørsmål! Det kan være flere årsaker til kløe, svie, smerter og ubehag under og etter samleie : En årsak kan være sopp.


Sopp har vi alle på forskjellige steder på kroppen. Gode rd mot soppinfeksjon - Noen kvinner er ekstra plaget med sopp etter menstruasjonen. Noen kvinner har en tendens til f urinveisinfeksjon etter samleie.


Sopp etter samleie

Sopp i underlivet - Et kjerringrd Feil PH er ofte det som gjr at man fr sopp i underlivet. Fakta om utflod og skjedebetennelse (skjedekatarr) - Nettdoktor Etter overgangsalderen fr mange. P forhud og glans etter samleie med en kvinne som har sopp. Antibiotika hemmer bakteriene som normalt lever sammen med små mengder sopp i skjeden. Når bakteriene drepes, får soppen overtaket og kan formere seg fritt.


Også behandling med kortison eller immundempende medisiner kan medføre soppinfeksjon i skjeden. Sopp er også ekstra vanlig i svangerskap, og hos kvinner med diabetes. Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet. Kløe i underlivet er plagsomt.


Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg