mandag 26. mai 2014

Allergi øyne

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!

Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse.


Det kan være at du har en allergi. Rennende nese, tett nese, nysing og at det klør i nesen og øynene er vanlige symptomer ved allergi mot pollen eller pelsdyr. Medisiner vil ikke gjøre det slik at du blir kvitt din allergi.

Medisinene vil bare lindre plagene dine, mens du alltid vil ha grunnsykdommen. Enkelte som har allergi som barn, opplever at de blir mindre plaget av sin allergi når de blir eldre. Feilaktig bruk av kontaktlinser er også en vanlig årsak til røde og såre øyne. Også øyenslimhinnene kan reagere allergisk (allergisk konjunktivitt).


Vanligst er slike reaksjoner ved pollenallergi med høysnue, men det forekommer også ellers på året og ved andre allergier, ikke minst ved dyrehårsallergier. Behandling av rennende øyne. Det er viktig å holde området rundt øyet rent. På apoteket kan du få kjøpt sterile Blephaclean våtservietter som skal rengjøre øyelokk og huden rundt øynene.


Dersom du har tørre øyne , kan øyedråper for tørre øyne bidra til å bedre sammensetningen av tårefilmen og bli mer stabil. Kløe i nese og øyne , røde øyne , nysing, rennende nese og tretthet er de vanligste symptomene på pollenallergi. Symptomene skyldes en allergisk betennelse i nesen og øynene. De allergiske reaksjonene kan opptre ved direkte kontakt mellom matvaren og huden eller slimhinnen i munnen, svelget eller i tarmen.


De kan også komme i luftveiene hvis det pustes inn støv (f.eks. ertestøv, nøtteskallstøv, melstøv) eller damp (lukt) fra matvaren (f.eks. fiske- eller egglukt). Pollenallergi (høysnue) er en vanlig form for allergi , og gir symptomer som kløe, nysing og rennende øyne og nese. Allergi Pollenallergi - informasjon og gode råd.


Litt i underkant av én million nordmenn har pollenallergi, og forekomsten er økende.

Slimhinnen kan bli hoven og få et litt glassaktig preg, og også øyelokkene kan bli hovne. Kløingen er typisk for allergi , og skiller allergisk konjunktivitt fra mange andre varianter av øyebetennelser. Bilateralt røde øyne som klør.


Vandig sekresjon, eventuelt ødem i og rundt øyet. Av og til ses et tørt brunrødt eksem i øyets omgivelser. Eventuelt andre allergisymptomer som tett, rennende nese, nysing og dyspné. Selv om en allergitest ikke slår ut, er det ingen garanti for at du ikke utvikler allergi senere. Kjæledyr og risiko for astma og allergi.


Store europeiske studier av barn som ble fulgt fra fødsel til skolestart viser at kjæledyr hjemme verken øker eller reduserer risikoen for astma og allergi. Pollenallergi, eller høysnue som mange også kaller det, er en allergi mot pollen fra ulike planter, gress og trær. Når pollenet kommer inn i nese, øyne og svelg, frigjøres histamin og andre stoffer i slimhinnene. Dette gir symptomer som kløe, nysing, samt rennende øyne og nese.


Andre årsaker kan være eksponering for visse typer kjemikalier, eller irritasjon fra kontaktlinsene. Voksne med veldig tørre øyne har også økt risiko for øyekatarr. Konjunktivitt vil vanligvis skyldes en infeksjon eller allergi. Ved en allergisk konjunktivitt vil man som regel oppleve andre allergisymptomer i tillegg, som nesetetthet og nysing, og begge øyne vil ofte rammes samtidig.


De fleste legemidlene mot allergi selges som tabletter eller spray, mens øyedråper brukes ved irriterte øyne. Det finnes flere effektive behandlinger mot pollenallergi. Noen legemidler får du kjøpt reseptfritt på apoteket, mens andre forskrives av lege. Da får du fjernet pollen som ligger og irriterer, og da kan du ofte unngå de verste plagene.


Flere typer medikamenter kan gi tørre øyne som en uønsket virkning. Tett nese eller tette bihuler kan tette igjen tårekanalens utførselspunkt bak i nesen, og dermed bidra til tåreflo sier Tvedt, og legger til at de aller fleste årsakene til rennende øyne er helt ufarlige. Han forklarer videre at i mange tilfeller er svie i øynene et symptom på tørre øyne.


Tørre øyne kan ofte skyldes for lite tårevæske eller en feil sammensetning av denne, forklarer han. Personer som av ulike grunner har tørre øyne , har økt risiko for å få hornhinnebetennelse. Allergivaksinasjonen (hyposensibilisering) gjør kroppen i stand til å tolerere det du i utgangspunktet er allergisk mot. Vaksinasjonen vil kunne dempe symptomene på allergi , og gjøre behovet for bruk av medisiner mot allergi mindre.


I noen tilfeller kan man bli kvitt allergien og behovet for allergimedisiner helt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg