torsdag 8. mai 2014

Lavt stoffskifte etter fødsel

Lavt stoffskifte etter fødsel

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


Høyt stoffskifte , hypertyreose, oppstår en til seks måneder etter fødsel og varer i en til to måneder. Lavt stoffskifte , hypotyreose, kommer fire til åtte måneder etter fødselen og varer i fire til seks måneder. Perioden med høyt stoffskifte gir forholdsvis milde symptomer som hjertebank, irritabilitet og varmeintoleranse.


Jodmangel kan gi struma og lavt stoffskifte. Både operasjoner, stråling og enkelte legemidler kan skade skjoldbruskkjertelen. Noen ganger er det nødvendig med tester for å utelukke årsaker til sykdommen. Enkelte kvinner får lavt stoffskifte etter fødselen , men stoffskiftet vil vanligvis normalisere seg igjen etter en tid.


Vektproblemer etter fødsel : Går opp i vekt etter fødsel , selv om jeg ammer, er det noe galt med. Symptomer på lavt stoffskifte. Legen min skjønte ikke hvorfor prøvene ikke var tatt før siden jeg har hatt søvnproblemer og depresjoner i flere år. Derfor blir du trøtt og sliten etter en lang dag på stranden. Fagereng forteller at langt flere har diagnosen lavt stoffskifte enn før.


Tilstanden er ofte forbigående, men kan kreve behandling med thyroxin. Et foster trenger stoffskiftehormon for å utvikle sine organer på riktig måte. Spesielt viktig er hormonet for utvikling av nervesystemet. Vanlige symptomer ved lavt stoffskifte Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr.


Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Graviditet og stoffskifte. For alle som tenker på å bli gravide, for gravide og etter fødselen , er det viktig at legen tenker på stoffskiftet.


Dette handler også om barnet, og ikke bare en utviklet hypothyreose, men også en subklinisk hypothyreose, kan påvirke barnets fysiske og mentale utvikling. Hos gravide med lavt stoffskifte tas det regelmessige blodprøver, cirka en gang hver måne for å sjekke stoffskiftet. Dosen av levotyroksin vil justeres i forhold til svarene på blodprøvene.


Struma, knuter eller kreft i thyreoidea forekommer også. Post partum tyreoiditt rammer kvinner det første året etter fødsel , vanligvis de første 2-månedene. Er ikke noe kos med bommulshau og ammetåke samtidig god bedring, håpe det går fort over hos deg.


Mange opplever to faser av sykdommen og får først en periode med høyt stoffskifte (hyperthyreose), og deretter en periode med lavt stoffskifte (hypothyreose). Andre får derimot bare én av fasene. LAVT STOFFSKIFTE : Gikk ned kilo etter medisinbytte!


De aller fleste med stoffskifteproblemer, blir satt på medisinen Levaxin (syntetisk T4). Men dette fungerer ikke like godt for alle. Anne Marie Rosenvold (45) fra Kristiansand fikk lavt stoffskifte i ung alder, og måtte kjempe en hard kamp med legene for å få bedre medisin.


Det finnes over kjente autoimmune sykdommer. Noen av de vanligste er lavt stoffskifte , høyt stoffskifte , leddgikt, psoriasis, diabetes type Chrohns og cøliaki. Diagnosen stilles ved hjelp av blodprøver der man måler nivået av antistoffer i kroppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg