onsdag 28. mai 2014

Helfo refusjon reiseutgifter

Informasjonen på helsenorge. Du kan søke om å få dekket reiseutgifter hvis du er pasient, ledsager, pårørende, foresatt, verge eller fullmektig. Hvis du ikke ønsker at din søknad skal behandles automatisk, må du skrive dette i fritekstfeltet på søknadsskjemaet. For noen pasientreiser kan det kun søkes på papir.


Søknad om refusjon av reiseutgifter - ortopediske hjelpemidler m. Pasienter får dekket reiseutgifter tilsvarende det de ville fått i Norge dersom de hadde fått helsehjelp på nærmeste mulige behandlingssted. Krav om reiseutgifter sendes sammen med søknaden til Helfo , som videresender kravet til Pasientreiser dersom søknaden om refusjon innvilges. Er du helseaktør som skal inngå avtale med Helfo ? Da bruker du vår veiviser og legger inn alle opplysninger i Altinn via veiviseren.


Kommuner, helseforetak, kurssenter, forsikringsselskap og enkelte andre virksomheter kan sende blant annet refusjonskrav til Helfo via Altinn (dette gjelder krav som ikke kan sendes via Norsk Helsenett). Som student med betalt semesteravgift og som fastlegepasient hos SiO, kan du søke om refusjon for alle helseutgifter du har på mer enn 3kr i året, så lenge de er godkjente som egenandeler (Egenandelstak hos HELFO ), ved at behandleren du går til har offentlig driftstilskudd. Refusjon av reiseutgifter Mange tror at den store prisforskjellen mellom behandlinger i Norge og utlandet forsvinner om de legger til reisekostnader. Dette er ikke tilfelle: Norwegian, WizzAir og SAS har lave priser på flybilletter til Budapest, – fra 35- kr.


I dag må krav om refusjon for reiseutgifter sendes per post. Pasienten må vedlegge skjema med detaljert informasjon om reisen og dokumentasjon i form av kvitteringer og bekreftelse på oppmøte hos behandler. Det er ikke mulig å sende elektronisk krav.


Man må selv dekke behandlingen i utlandet og søke Helfo om refusjon. Dersom det er nødvendig å ha med ledsager for at du skal kunne gjennomføre reisen, vil ledsager ha rett på å få dekket sine reiseutgifter. Dekning av kost og overnattingsutgifter Dersom den effektive fraværstiden fra hjemmet overstiger timer har du rett til kostgodtgjørelse med 2kroner per døgn. Her holder det med en digital kopi av kvitteringen for betalt egenandel. Du vil da bli bedt om en oppmøtebekreftelse.


Søknaden sendes elektronisk - og du får en bekreftelse på at søknaden er sendt. De norske avdelingene våre er godkjent for direkteoppgjør med HELFO. Når har jeg krav på refusjon fra HELFO ? Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse.


Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt. Les mer om dekning av reiseutgifter. Når du skal ha et ortopedisk hjelpemiddel kan det være nødvendig å møte fram for prøving og tilpasning flere ganger, og det er ofte behov for assistanse fra fysioterapeuter og ergoterapeuter ved trening i bruken av hjelpemiddelet. Ved refusjon av utgifter til reise med offentlig kommunikasjon og nødvendige småutgifter, er det åpnet for å få refundert utgifter uten at bilaget leveres til arbeidsgiver.


Helfo refusjon reiseutgifter

Utgiftene må imidlertid spesifiseres enkeltvis på reiseregningen. Eksempler på småutgifter kan være. UiO refunderer en tur-retur reise for hver praksisperiode, dvs. Hvis du har praksis ved Bærum eller Drammen sykehus og allmennpraksisplass i pendleravstan får du dekket daglige reiseutgifter. Trygderefusjon Ved operative inngrep kirurgisk fjerning av visdomstann eller rotamputasjon.


Ved behandling av periodontitt (tannløsningssykdom) Ved tanngnissing. Den kan føre til smerter i hode, nakke og kjeve. Noen får plager av denne overbelastningen.


Etterhvert kan resultatet bli sprukne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg