torsdag 29. mai 2014

Kanel amming

Kanel er generelt ansett som trygt, men kumarin, et stoff som finnes i kanel , kan forårsake lever-og nyreskader ved høye doser. Kanel synes ikke å påvirke A1C nummeret hos diabetikere, som er det egentlige målet for diabetes kontroll. Du, det tipper jeg at jeg har gjort! Har i alle fall spist moderate mengder kanel i kveld (på grøten), så får vi se. Kanel er et krydder som skrapes av innsiden av barken på kaneltreet.


Krydderet kan anvendes i kaker, desserter og er for mange helt nødvendig som topping på risengrynsgrøten.

Kanel brukes ofte i middagsretter i Asia, Midt-Østen og Nord-Afrika, der det inngår i krydderblandinger som curry og garam masala. Små barn, 1- og 2-åringer, som regelmessig spiser grøt, bør ikke få kanel på grøten alftfor ofte. Kanel inneholder stoffet kumarin som kan gi skade i leveren. Det samme stoffet finnes også i kanelbasert te.


Det varierer hvordan folk reagerer på kumarin. Tuberkulosebehandling og amming Amming kan skje som vanlig når moren tar standard behandling (isoniazi rifampicin, pyrazinami etambutol) mot tuberkulose. Gravide og ammende som får tuberkulosebehandling, bør få pyridoksin (vitmain B6) (9). Isoniazid går i moderat til høy grad over i morsmelk.


Vi har blitt fortalt, blant annet på helsestasjonen, at små barn ikke skal ha kanel.

Men nå ser jeg at det er kanel i smoothieposer fra Coop, som er beregnet på barn fra måneder. Vi kjøpte mange fordi de var på tilbud. Sønnen vår på måneder spiser vanligvis en smoothiepose pr. Ved høye doser eller langvarig bruk anbefales tilbakeholdenhet med amming pga. Når mors dose er høy, kan blandingsernæring bli aktuelt.


Redusert antall amminger og amming på tidspunkter med lav konsentrasjon i melken, kan redusere barnets legemiddeleksponering. Jeg har jo spiste masse grøt med kanel , tenker du. Det er nemlig noen som prøver å lure oss. I butikken finner du som regel det som kalles kassiakanel. Det selges som kanel , men er strengt tatt bare en slektning.


Bakte epler med sukker, kanel og rosiner tar en time i ovnen, men er veldig enkelt å lage. Dersom bivirkninger meldes på papirskjema, kan eventuelt relevant journalnotat vedlegges for å lette skrivearbeidet. Husk at skjemaet skal sendes per post, ettersom epost ikke er en sikker kanal for overføring av taushetsbelagt informasjon. E-læring RELIS Vest har i samarbeid med Helse Vest utviklet et e-læringskurs om legemiddelbivirkninger.


Stort utvalg av designermerker. Motebransjens mest eksklusive merker. Unikt design i høy kvalitet til den motebevisste. Jeg hadde ikke gjort det. Wakakuu sine utvalgte smykker.

Leste en artikkel for ikke så lenge siden at kanel ikke er så sunt som vi skal ha det til. Derfor hadde jeg ventet med å gi bittelitt kanel til hun er et år. Ser nå at 1-åringer ikke skal ha mer enn g kanel daglig. Kassiabark og bark av ekte kanel er temmelig like å se til, men kan skilles fra hverandre både når man har hele kanelstenger og når kanelen er oppmalt.


Malt kassiabark er mørkere og mer rødbrun enn vanlig kanel. På kanelstenger kan man se at barken av kassia er tykkere (1-mm) enn barken til ekte kanel (mm). Imidlertid stimulerer en moderat mengde kanel med epler under amming laktasjon - for eksempel en søt melke-kaneldrink tatt om natten. Kanel er introdusert i ammende morens diett, ikke tidligere enn i den femte måneden av babyens liv.


Begynn med en klype lagt til komposten, bakverk, te. Under graviditet og amming må indikasjon alltid vurderes kritisk, og nytten må nøye veies opp mot ulemper. Ved sterke smerter kan opioidholdige analgetika brukes kortvarig under amming. På tungtveiende indikasjon kan enkeltdoser med benzodiazepiner og z-hypnotika brukes under amming. Som nevnt over gjelder det cassia- kanel.


HVis man ønsker å bruke mye kanel er det lurt å kjøpe ceylon- kanel , som regnes som ekte kanel. Jeg syns den kanelen har en bedre smak og aroma, og i tillegg er cumarin-innholdet langt, langt lavere enn i cassia. Amming adoptivbarn bringer mor og baby nærmere med naturlig liming, og morsmelk har en rekke helsemessige fordeler til en nyfødt, selv uten råmelk produsert av svangerskapet.


Hjelpe amming med en transkutan elektrisk nervestimulering enhet (TENS) er en diskret måte å hjelpe amming for kvinner som er i arbeidslivet hver dag. På grunn av forgiftninger og leverskade bør ikke barn under tre år ha et høyt inntak av rosiner og kanel over lengre ti og det frarådes å gi små barn rismelk og riskaker på grunn av det høye innholdet av arsen 1113. Vær forsiktig med salt og saltet mat, spesielt første leveår på grunn av at nyrene ikke er ferdig utviklet. Kosthold for gravide.


Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer. Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg