onsdag 21. mai 2014

Glutenfrie matvarer

Norges største utvalg. Alltid punktlig, og en mengde gode tilbud. Dette er det internasjonale symbolet som finnes på en del glutenfrie matvarer. Hvis varen har dette merket, garanterer produsenten for at varen er glutenfri. Varer som er naturlig frie for gluten er sjelden merket med et slikt symbol.


Norsk Cøliakiforening (NCF) bruker i utstrakt grad symbolet som logo overfor sine medlemmer.

Skriv ut en jukselapp! Hvis du klikker på bildet under, vil du kunne laste ned og skrive ut en Pdf fil med en alfabetisk liste over glutenholdige matvarer. Denne listen kan du brette sammen og legge i veska di, slik at du kan bruke den som jukselapp når du handler eller spiser ute!


Tallrike hele matvarer inneholder ikke gluten, og til tross for hvete historiske plass som en bærebjelke i Vest-dietter, er det mulig å unngå alle produkter som inneholder korn. Og begjær og følelser av savn kan tas opp av stadig økende antall av glutenfrie produkter tilgjengelig. Ting å spise Følgende matvarer er glutenfri:.


Har du glutenintoleranse og må spise glutenfritt? Her finner du gode matråd til glutenfri baking og tips til hvordan du kan øke næringsinnholdet i glutenfri bakst. Se våre glutenfrie oppskrifter.

Full liste over matvarer som ikke inneholder gluten. Denne listen inneholder hele matvarer , som finnes i deres naturlige former, samt mel og kjøtt å prøve. Vær oppmerksom på at matvarer på denne listen ikke funnet i sin naturlige form, slik som noen hermetikk, kan inneholde spor av gluten. Les alltid etiketten for å være sikker. Hvordan vet man at produkt inneholder gluten?


Ingredienslistene på matvarer informerer forbrukeren om innholdet i matvaren. I følge matinformasjonsforskriften skal alle produkter som inneholder hvete ha opplysninger om dette i ingredienslisten. Merkingen ”glutenfri” skal stå godt synlig, i umiddelbar nærhet til. Hvis gluten inneholder mat er fortært, kan en reaksjon skje som kan utløse magesmerter, oppblåsthet, diaré, muskelkramper og depresjon. En liste over glutenfrie matvarer er viktig å ha på hånden hvis du er usikker på hva du spiser.


Kjøtt Red kjøtt som biff, hamburger og biff tips er glutenfrie kilder til protein. Både i din lokale butikk og i nettbutikken finner du alternative produkter som glutenfritt brø pølsebrø frokostblandinger, middagsretter, laktosefri is, soya yoghurt, soyadrikker med mer. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Glutenfrie produkter har ofte lavere fiberinnhold og er mindre næringsrike en matvarene de byttes ut med dersom man bruker mye glutenfrie ferdigprodukter. Ved glutenfri mat skal du unngå matvarer som inneholder gluten, et protein som blant annet finnes i våre vanligste kornslag hvete, spelt, rug og bygg. Oversikt over Findus sine glutenfrie matvarer , og tips til oppskrifter med de, som f. Flere oppskrifts-tips finner du her. Glutenfrie matvarer har normalt lavere andel fiber, og fullkorn, enn de vanlige melsortene.


Dette skyldes at glutenfritt mel naturlig har et lavere fiberinnhold enn hvete, rug, bygg og havre.

Det er derfor viktig, og lurt, å være litt ekstra bevisst over næringsinnholdet i de produktene du velger, om du må leve glutenfritt. Dette glutenfrie kornet fra Etiopia blir stadig mer populært. Teff er deilig i pannekaker og frokostblandinger.


Veganske matvarer med mye protein. Er dette egentlig nødvendig? Temaet rundt gluten er veldig kontroversielt i disse dager. De fleste kilder viser at et glutenholdig kosthold er trygt for alle, unntatt personer som lider av cøliaki. For dem som har cøliaki består behandlingen i all hovedsak av å unngå mat som inneholder gluten.


Før vi ramser opp en rekke eksempler på glutenfri mat som ikke inneholder gluten, så synes vi det er viktigere å få våre lesere til å forstå hva som faktisk inneholder gluten da dette gjør det enklere å finne frem til glutenfrie matvarer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg