mandag 19. mai 2014

Lasagne vegetar

Bestill Vegetarmat hos Just Eat. Hundrevis av forskjellige restauranter. Og så er det skikkelig godt! For at retten skal mette godt, bruker jeg ofte bønner eller linser sammen med grønnsakene. Så hyggelig å høre at retten falt i smak!


Lasagne vegetar

Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Dagens kjøttfri middagsrett er en variant av vegetarlasagne. Min oppskrift idag består av smakfull tomatsaus med ulike grønnsaker, men det er og vanlig å bruke kikerter, bønner eller linser som proteinkilde framfor kjøtt.


I denne vegetarlasagnen lager vi først en vegetar -bolognese og så bytter ut pastaplatene med tynne skiver av squash. Da får vi en vegetarlasagne full av næring som i tillegg er glutenfri og laktosefri. Hvis det er ok med laktose, så kan du gjerne ha litt revet ost på toppen av lasagnen før den stekes i ovnen.


Deilig middag uten kjøtt. Dette er en vegetarisk variant av den velkjente italienske retten lasagne. Den er fylt med deilige grønnsaker som brokkoli, sopp og paprika. Kjøp en lasagne -pakke på butikken (sjekk om den er vegetarisk - Toro har en som er det) så er det veldig lettvint og raskt. Grønnsakene vi har foreslått kan byttes ut med det du har for hånden.


Prøv denne smakfulle oppskriften eller en av våre. Legg et lag med tomatsaus på toppen og fortsett med lasagne og squash og aubergine. Avslutt med et lag lasgneplater. Fordel ricottaen på toppen. Krydre med salt og pepper.


Skjær mozzarella i tynne skiver og fordel på toppen. Lag tomatsaus først. Fres løk og hvitløk, gulrot og squash blankt i litt smør i en gryte på middels varme, ca.


Tilsett tomatpuré, og fres minutter til. Det er langt fra alt av vegetarmat som er etterligning av kjøttmat. Det må du være ganske bra uvitende om vegetarmat for å hevde. Videre er det ganske mye lettere å få min venn Petter, som er maler og vant med burger og pølse fra bensinstasjon, til å like vegetaralternativ når det finnes kjøttsubsitutt. God mat kan likså godt lages av vegetabilske råvarer.


Lasagne vegetar

Vi valgte å teste vegetariske produkter ment å etterligne produkter av kjøtt. Vår vegetarlasaagne er med ricotta, spinat og grønnkål. Lasagne kan også lages vegetar. Mellom lagene er det tomatsaus og pastaplater, og revet ost på toppen.


Slik lager du lasagne med squash: 1. Smelt smøret i en kasserolle og rør inn melet. Sett ovnen på 2°C. Ta kasserollen av platen, og rør inn melken gradvis til en klumpfri hvit saus.


Lasagne vegetar

Det var på tide med en digg vegetarlasagne igjen. Det er lite som slår en rykende varm lasagne rett fra ovnen. Vi er jo fem i familien, med tre små- og denne formen begynner å bli litt knapp nå- så neste gang dobler jeg oppskriften- det er jo uansett ikke noe problem å ha litt til overs- det er bare å spise som lunsj dagen etter – eller fryse ned. Den bedste vegetarret jeg nogensinde har lavet er denne vegetar lasagne.


Den har rigtig meget smag og er så skøn! Håper dere har hatt ei fin helg, og er klare for ei ny veke. Denne lasagnen er ikke bare for vegetarianere, men også perfekt på en kjøttfri mandag, eller bare når du ønsker å kutte ned på kjøttet uten at det går på kompromiss av smak.


Oppskrift på smakfull vegetarlasagne hvor kjøttdeigen er byttet ut med vegetardeig. Hjemmelaget lasagne stod det, og jeg fikk vann i munn bare ved tanken. Det er så utrolig godt, og vi har laget den fra bunnen av de siste årene.


Men jeg har aldri laget den med ostesaus så det bestemte jeg meg for å teste ut. Handlet inn varer, kom meg hjem, pakket ut og fant ut at jeg måtte ut et par ærend – søren!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg