mandag 12. mai 2014

Nærmer seg fødsel

Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Mange gravide som nærmer seg termin, opplever at fosteret beveger seg litt annerledes, og mer fra side til side.


Men selv om det nærmer seg fødsel , skal det være liv hver eneste dag. Dersom det er mindre liv og kvinnen er urolig, skal hun alltid ta kontakt med fødeavdelingen, sier Ragna Marie Bugge Aase.

Det finnes flere tegn på at fødselen nærmer seg , men de er ingen fasit på at den er like rundt hjørnet, sier Johannson. Fødselslege og forfatter av boken Et nytt liv. Alt om graviditet, fødsel og barseltid Thorbjørn Brook Steen forklarer at alle fødende kvinner vil oppleve ulike kroppslige endringer i dagene før fødselen.


Det første tegnet på en normal fødsel er sammentrekninger i livmorens muskler. Det er flere tegn på at en fødsel nærmer seg. I starten oppleves disse sammentrekningene som uregelmessige utbrudd av alminnelige mageplager eller ryggsmerter. Etter som fødselen nærmer seg , blir sammentrekningene mer regelmessige og det går kortere tid. Er så spent på hvordan fødsel blir, og nå når det nærmer seg merker jeg at jeg går rundt og kjenner ekstremt godt etter på alle forandringer hele tiden.


Når fødselen nærmer seg kommer barnet lengre og lengre ned i bekkenet, og det vil presse mer og mer mot utgangen.

Særlig kvinner som har født før vil kjenne et ekstra nedpress når fødselen nærmer seg , forteller Grette. Kvalme - Kvalmen går for de fleste over etter første trimester. Slimproppen øker noe i omfang underveis i graviditeten. Ved fødsel vil mormunnen åpne seg , og dette kan medføre at det tykke slimet løsner og kommer ut via vagina.


Fra å være ganske rotete og uregelmessige både i antall og lengde vil kynnerne nå komme sterkere. Blir det mer faste tider mellom, eller de kommer med feks minutters mellomrom kan det være et tidlig tegn på at du nærmer deg fødsel. Mer om kynnere og rier her. Mange opplever at det blir mer utflod mot slutten.


Moden livmorhals vil si at det ellers tykke, seige vevet er myknet og strukket slik at livmorhalsen omtrent er flatet ut. Dette skjer fordi musklene i livmoren arbeider og trykket inne i livmoren øker. Jeg har to uker igjen til termin, har også hatt mye kynnere hele svangerskapet. Har blitt mer tak i de den siste uken, mye maserier:-(Var på kontroll idag hos jordmor.Sjekket modning og fikk vite at dersom maseriene gikk over i regelmessige rier ville jeg gå rett i fødsel :-) Han har ikke festet seg , men ligger godt ned i bekkenet. Jeg har truffet mange kvinner i fødsel som har bommet på akkurat dette.


Kvinner som gikk i fødsel akkurat når de skulle legge seg om kvelden, og som hadde holdt seg våkne hele dagen etter en dårlig natt for å være skikkelig trette til neste natt. Brosjyren tar ikke spesielt for seg store medisinske problemer eller utviklingsforstyrrelser hos for tidlig fødte barn. Barn som fødes noen få uker før termin har ofte få spesielle problemer. Jeg forventet mensen fredag men begynte å blø bare noen dråper med rosa utflod i dag.


Jeg bruker å ha mensen smerter i flere dager først men har denne gang bare hatt lett raske verk nederst i magen. Var sikker på at den satt denne gang!

Men det er to uker siden sex så for. Noen opplever at den såkalte slimproppen går, og får en litt tykk, seig utflod. Man kan se for seg livmoren som en pære. I stilken vil det under hele svangerskapet sitte en god del slim.


Hensikten er å beskytte barnet mot bakterier og infeksjoner, forklarer hun. Det hender at kroppen “tømmer seg ” i forkant av en fødsel og flere forteller om løsere avføring og hyppigere vannlating. Les svaret på: Hvor mange kilo bør jeg legge på meg som gravid?


Her er en liste med gode forslag for deg som nærmer deg termin eller er inne i ditt tredje trimester. Når andre trimester nærmer seg slutten, og magen virkelig begynner å vokse, er det en god del ting du bør planlegge slik at det er klart i god tid før fødsel. Sv: Tegn på at fødsel nærmer seg ? Noen tegn er gjerne at babyen er mer rolig de siste dagene før fødsel , og at man gjerne er litt løs i magen.


Hva om du kjenner spark nedover mot blæren når terminen nærmer seg ? Jordmor Ragna forklarer hvordan hun kjenner babyens leie. Det nærmer seg fødsel , og Cecilie Skog og Aleksander Gamme forlater seilbåten Fryd på Mallorca. Hjemme i Oslo er det høyt tempo for å forberede seg til det nye livet som foreldre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg