onsdag 14. mai 2014

Frikort grense

Alle innbyggere får fortsatt tilsendt frikort i papirversjon i posten. Nytt utseende på frikort. Hadde du frikort i fjor trenger du ikke søke om nytt frikort. Selv om du hadde frikort i fjor kan du ha fått skattekort i år.


Forskuddsskatt Har du et enkeltpersonforetak, er deltaker i ansvarlig selskap, eller andre inntekter eller formue du ikke trekker skatt for, skal du betale forskuddsskatt. Frikort og egenandeler. Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Ordningene gjelder ulike tjenester.


Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Innbyggere finner digitalt frikort når de logger seg inn på helsenorge. De digitale frikortene har frikortnummer, og er dermed gyldige som bevis for egenandelsfritak.


For å finne sitt digitale frikort må innbyggere logge seg inn på helsenorge. Spesielt for studenter Økningen forventes særlig å komme studenter og andre med midlertidig lav inntekt til gode skriver regjeringen i sitt forslag. Det er hvor mye du regner med å tjene som avgjør om du skal søke om frikort eller skattekort. Beløpsgrensen er på 55. Du kan endre opplysninger om for eksempel inntekten din, slik at skattekortet blir riktig.


Du kan ikke bestemme selv hvor mye skatt du vil betale hver måned. Hvis du vil trekke mer skatt enn skattekortet viser, kan du be arbeidsgiveren din om å gjøre det. Du trenger ikke nytt skattekort. Det er bare godkjente egenandeler som teller med i opptjeningen til frikort for egenandelstak 2. Fysioterapeuten plikter å ha oppslag som viser gjeldende egenandeler og priser. Uansett om du først har hatt frikort eller ikke, vil den totale skatten bli den samme, sier Jebsen.


Men du må huske å søke om nytt skattekort, og selvfølgelig sørge for at grunnlaget er riktig. Du får nemlig ikke automatisk skattekort når du går over grensa. Overskrider du dette i løpet av kalenderåret ( – 32) får du automatisk tilsendt frikort i posten. Arbeidsgiver henter frikortet direkte fra Skatteetaten, sier pressesjef Merete Bergeland Jebsen.


Er det første gang du trenger frikort , må du huske å bestille det på skatteetaten. Hvis ikke, trekker arbeidsgiver hele femti prosent av lønnen din. Når du går over grensen får du frikort , som betyr at du slipper å betale egenandel ut kalenderåret. Noen personer får frikort automatisk, og slipper derfor å betale egenandel.


Dette gjelder blant annet: barn under år. Og hvis man har mer enn en jobb, er det mulig å dele opp frikortet da? Hvis man tjener mer enn grensen på frikortet og da skaffer seg skatte kort, vil det bare bli trekt skatt av bare de neste lønningene? For å bestille frikort elektronisk må barnet fylle år i løpet av inntektsåret. Da må den skattlegges på vanlig måte sammen med foreldrenes inntekt.


Hvor mye kan du tjene på frikort ? Egenandeler er betaling som inngår i opptjeningen til frikort for helsetjenester. I mange tilfeller må du ut med en egenbetaling i møtet med offentlige behandler og tjenesteytere som ikke teller med i opptjeningen til frikort. Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse, sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege, e-resepter og kjernejournal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg