onsdag 21. mai 2014

Høyt stoffskifte medisin

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. Stoffskiftehormonene dannes i skjoldkjertelen. Det økte innholdet i blodet kan enten skyldes økt frigivelse av hormoner pga.


Høyt stoffskifte er en vanlig sykdom som rammer anslagsvis av kvinner og av menn i Norge. Hei, har høy stoffskifte. Etter lege konsultasjon ble diagnose høyt stoffskift stilt.


Jeg ble satt på medisiner og gikk på dette (Neo Mercazol og Levaxin) i drøyt år. Likevel er høyt stoffskifte ikke en uvanlig tilstand – cirka tre prosent av den kvinnelige delen av befolkningen har den. Ved lavt stoffskifte går alt tregt, ved høyt stoffskifte går ting for fort, sier lege ved Balderklinikken, Lars Omdal til KK. Lavt stoffskifte fører til at alle prosesser i kroppen går langsommere, og det er ikke uvanlig å ha en opplevelse av treghet i kroppen.


Les også: Studie: Besteforeldre viktige for unges mentale helse. Det fører til symptomer som nervøsitet, hjertebank, skjelvinger, varmefølelse med økt tendens til å svette, vekttap med økt appetitt, hyppigere avføring og vannlating, irritabilitet og søvnvansker. Dersom TSH er høy kan det indikere lavt stoffskifte. Er TSH lav kan det indikere høyt stoffskifte. Men man må også se på andre prøver for å stille en endelig diagnose, og kun en lege kan gjøre det.


En del leger doserer medisin enten for høyt eller lavt stoffskifte nesten utelukkende på verdien av TSH. Disse tilstandene skyldes at skjoldbruskkjertelen produserer enten for mye eller for lite hormon. Symptomene kan blant annet inkludere hjertebank, nervøsitet, tretthet, vekttap, svetting og stirrende blikk. Mange mener at tilskudd av mineralet Selen kan være fordelaktig. De aller fleste blir helt bra av sin sykdom.


Ja, høyt stoffskifte kan også relateres ikke bare til fysiske, men også psykiske påkjenninger. Generelt høyt stressnivå og angst kan ledsage symptomene. Lars Omdal er av den oppfatning at det bør tas stoffskifteprøver, inkludert anti-TPO, av alle gravide.


Heller ikke ved kjent hypothyreose får alle god nok oppfølging under graviditet. Dosen må holdes høy nok og vanligvis økes etter hvert. Det betyr at stoffskiftet bør undersøkes ved ulike plager som psykiske lidelser, vekttap, søvn­vansker og symptomer på hjertesykdom. Behandling innenfra Det finnes tre nokså forskjellige behandlings­muligheter ved høyt stoffskifte : Medisiner , radioaktivt jod og operasjon.


Hyperaktivitet, forvirring, nervøsitet, irritabilitet, svingende humør, økt appetitt, hevelse rundt øynene, følelse av rusk i øyet, lav toleranse for høye lyder og skarpt lys, var også blant de mange symptomene hun levde med. Høy stoffskifte , hypertyreose, blir behandlet med Neo-Mercazole, som er et kunstig stoff skapt for å dempe stoffskifteaktiviteten, og som man ikke skal stå på for lenge. Dersom du har hatt høyt stoffskifte (som er det man opererer), så har du i alle fall ikke gått på Levaxin før operasjonen, for det hadde vært livstruende. Medisinering- den vanligste behandlingsmetoden er å gi en medisin som stopper produksjonen av stoffskiftehormon.


Med riktig medisinering kan katten ha mange gode år, men det krever livslang medisinering. Når man har funnet medisindosen som passer best for det enkelte indivi bør man kontrollere tyroksinnivået hver 3-måned resten av livet. En frisk skjoldbruskkjertel lager Tog T3. Også kalt Liothyronin (Norge). Ter det som finnes i Levaxin, og det er et såkalt lagringshormon.


Det betyr at Tlagrer stoffene som behøves for å lage T som regnes som det aktive hormonet som går inn i hver enkelt celle i kroppen og gir cellen den energien som trengs for at cellen kan gjøre jobben sin. I noen tilfeller kan en slutte på medisiner etter kostendring. Vit at andre medisiner kan påvirke dosering av stoffskiftehormoner. Når andre medisiner (legen vet hvilke) fjernes eller nye foreskrives, må stoffskiftet sjekkes på nytt. Høyt kortisolnivå forårsaket av stress eller medisiner , er assosiert med lavere vitamin D-nivåer.


Vitamin D fra sollys avhenger av kolesterol. Stresshormoner er også laget av kolesterol. Dersom du har et høyt inntak og ønsker å fortsette med det, betyr det antakeligvis bare at du trenger noe mer medisiner enn om du har et lavt inntak. Det betyr også at du bør ta blodprøver for å sjekke om behovet for medisiner endres dersom du går fra et lavt til et høyt inntak av matvarer som inneholder goitrogener, eller motsatt. Problemet med å bli behandlet for slike lidelser med antidepressiva, angstdempende medisiner , antipsykotika og annet, er at slike medisiner kan forverre den stoffskiftesykdommer man allerede har.


Noen av disse medisinene kan også hindre opptaket av stoffskiftemedisiner. Mer kjent er sammenhengen mellom fødselsdepresjon og stoffskifte. Graviditet: Det er av avgjørende betydning for fosteret at morens stoffskifte er normalt under hele graviditeten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg