torsdag 15. mai 2014

Psykolog frikort

Alle innbyggere får fortsatt tilsendt frikort i papirversjon i posten. Nytt utseende på frikort. Innbyggere finner digitalt frikort når de logger seg inn på helsenorge.


De digitale frikortene har frikortnummer, og er dermed gyldige som bevis for egenandelsfritak. Betaling hos psykolog. Hos psykologer med driftsavtale må du betale en fast egenandel for hver behandlingstime.


Egenandelen varierer med lengden på konsultasjonen. Barn og ungdom under år trenger ikke å betale egenandel hos psykolog. Psykologen sender inn refusjonskrav hver annen uke. Pasienten legger da ut 8kroner for mye før frikortet kommer i posten. Uheldige Charlie: Går i behandling en gang i uken.


Psykolog frikort

Når du har betalt over denne summen, må du selv søke HELFO om frikort. Dette kommer altså ikke automatisk slik som frikort del 1. HELFO må ha mottatt søknaden senest innen seks måneder fra den datoen du mottok behandlingen eller tjenesten. Jeg går til psykolog privat, ikke offentlig. Jeg mener å huske han har nevnt ved endel anledninger at jeg får frikort. Det stemmer at jeg kan få frikort selvom han er privat praktiserende?


Jeg betalet 7kr timen regnes det da av hele beløpet. Når man har betalt nok egenandel hos psykolog , lege eller sykehus, har en rett til frikort. Ved konsultasjon hos lege, legespesialist, fysioterapeut, psykolog og laboratorier (når du skal ta blodprøver mm.), må alle over år, betale en fastsatt egenandel, inntil du eventuelt får frikort. Du må også betale egenandel for medisiner på blå resept.


Frikort gjelder kun hos behandler som har driftsavtale med kommunen. Privatpraktiserande spesialistar med Helse Vest-avtale i Hordaland. Hald inne Ctrl-tasten (Cmd på Mac). Det er frikort og noenlunde lik pris hos spesialistpsykologene, hvis man skulle være så heldig å få time der. Det er imidlertid ingen frikortordning knyttet til hjelp fra en privatpraktiserende psykolog.


Utdannelse: Spesialist klinisk psykolog Arbeidsområde: De fleste typer psykiske vansker som angst, depresjon, psykiske traumer, familieproblematikk etc. Har driftsavtale som innebærer at du betaler vanlig egenandel opp til frikort. Ta gjerne kontakt for mer informasjon. Som psykolog har jeg taushetsplikt og du har full rett til innsyn i din journal.


Psykolog frikort

Ved behov for medikamentell behandling opprettes samarbeid med fastlege. Jeg foretar henvisning videre til annen spesialisthelsetjeneste hvis det er aktuelt. Jeg tilbyr veiledning til psykologer med autorisasjon i forbindelse med spesialistutdanningen. Når kan jeg få frikort ut året? Mange psykiatere og psykologer får driftstillskudd fra staten.


Dette betyr at du som pasient kun betaler en egenandel. Når du når et viss beløp får du automatisk frikort. Du kan lese mer om dette her: TAKSTER PSYKOLOG TAKSTER PSYKIATER FRIKORT Det er som oftest ventetid hos psykologer og psykiatere med driftstilskud men det finnes unntak. Helfo har som nevnt gode opplysninger på sin nettside om dette og man har også muligheten til å sjekke hvordan man ligger an med tanke på frikort. Husk at du må få en henvisning fra fastlegen din før du får time hos en fysioterapeut med avtale.


Psykolog frikort

I frikort egenandelstak inngår godkjente egenandeler ved behandling hos lege, psykolog , i poliklinikk, røntgeninstitutt, pasientreiser og medisiner og utstyr på blå resept.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg