fredag 23. mai 2014

Diabetes 2 behandling

Diabetes 2 behandling

Behandling Utviklingen av nye hjelpemidler og medisiner har gitt personer med diabetes en lettere hverdag. Bedre behandlingsmetoder og ny kunnskap om betydningen av sunt kosthol fysisk aktivitet og egenomsorg minsker sjansene for å uitvikle alvorlige komplikasjoner. Blodsukkersenkende behandling. Behandling av diabetes type består i et sunt kosthol vektreduksjon hvis du er overvektig, regelmessig mosjon og røykeslutt.


Diabetes 2 behandling

Om disse tiltakene ikke er nok, vil legen anbefale en personlig tilpasset behandling med legemidler. Metformin er ofte det første legemiddelet som anbefales. Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi. Ikke-medikamentell behandling av diabetes type 2. Hvis man har fått diagnosen insulinresistens eller diabetes type kan man i samarbeid med fastlegen forsøke å gjøre noe med blodsukkeret uten medisiner, og dette er normalt det første man skal forsøke, gitt at blodsukkeret ikke er altfor høyt ved diagnosetidspunktet.


Den viktigste årsaken til type diabetes er overvekt og usunn livsstil, men også arv kan spille en rolle. Men symptomene kan utvikles veldig sakte, og mange kan leve lenge med diagnosen uten å være klar over det. Det finnes en lang rekke medisiner for behandling av diabetes. Alle med diabetes type må ha insulin, og for diabetes type finnes et 20-talls medikamenter med flere forskjellige virkningsmekanis.


Behandling af diabetes Når du har diabetes , står du for en stor del af behandlingen selv. Det er derfor vigtigt, at du er tryg med din diabetes , og kender din krops symptomer. Hver tredje måned har du mulighed for at drøfte din behandling nøjere ved en konsultation hos din behandler. Levevaner ved diabetes og behandling av overvekt og fedme. Fysisk aktivitet ved diabetes type 2. Norges beste prisgaranti hos Select.


Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Indikasjon: Type 1- diabetes. Type - diabetes dersom kostbehandling, livsstilsråd og peroral antidiabetisk behandling ikke gir adekvat blodsukkerkontroll. Anslags- og virkningstiden kan variere med 25– hos samme pasient fra dag til dag og med fra pasient til pasient. Les mer: Kanel mot diabetes Veien videre.


Etter en diabetes type- diagnose har fastlegen din ansvar for at du får riktig behandling med medisiner, men også et kontakt med diabetessykepleier, diabetesteam og opplæringstilbud hvor du får hjelp til å legge om livet og reduserer livsstilsfaktorene. Hyperglykemien ved type - diabetes skyldes redusert β -cellefunksjon og insulinresistens. Begge disse tilstander er angrepspunkter ved behandlingen.


Målet med den blodsukkersenkende behandling ved type - diabetes er å eliminere symptomer på hyperglykemi og å redusere risikoen for diabetiske senkomplikasjoner. En del pasienter blir behandlet med flere slags tabletter samtidig. Dette gjelder særlig type 1- diabetes. Nærmere av personer med diabetes type trenger blodsukkersenkende tabletter eller insulin.


Diabetes 2 behandling

Flere og flere lever med diabetes type , og det finnes mange som har sykdommen uten å vite om det. Det er en livslang tilstand man kan leve godt me men det er også en tilstand man kan dø av ved utilfredsstillende behandling. Personer med diabetes type må ha tilførsel av insulin for å leve, gjennom injeksjoner eller fra en insulinpumpe.


Diabetes består hovedsakelig av type og type 2. Hvordan behandles diabetes type 1? Spennende utvalg til deg og dit hjem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg