fredag 23. mai 2014

Diabetesforbundet svangerskapsdiabetes

Diabetesforbundet svangerskapsdiabetes

Hva er svangerskapsdiabetes ? Når du er gravid har du behov for mer insulin. Svangerskapsdiabetes oppstår hvis kroppen ikke klarer å produsere nok insulin og blodsukkeret blir for høyt. I denne brosjyren finner du nyttig informasjon for pasienter med svangerskapsdiabetes. Klikk her for mer informasjon om behandling av svangerskapsdiabetes. For deg som har hatt svangerskapsdiabetes foreslås det at HbA1c måles måneder etter fødsel og deretter årlig og før ev.


Ved påvist svangerskapsdiabetes , har du betydelig økt risiko for utvikling av diabetes type senere i livet. Kvinner som har hatt svangerskapsdiabetes bør derfor måle HbA1c fire måneder etter fødselen og deretter årlig. Denne typen diabetes kan ramme kvinner som ikke har diabetes, og vanligvis går svangerskapsdiabetes bort etter at barnet er født. Risikoen for barnedødlighet ved svangerskapsdiabetes er i dag på nivå med det den er for kvinner som ikke har diabetes. Men overvekt og fedme som ender i insulinresistens gjør.


Likevel: Lykke til med å finne ord om sammenhengen mellom insulinfølsomhet og karbohydrater hos Helsedirektoratet. I revisjonen er det også lagt vekt på forebyggende tiltak. Diabetes finnes i ulike varianter som sammen og hver for seg danner et sammensatt sykdomsbilde. Diabetes type diabetes type MODY, LA DA og svangerskapsdiabetes er i virkeligheten forskjellige sykdommer.


Men felles har de at blodsukkeret svinger og må reguleres av den enkelte. Har du diabetes, eller lurer du på om du kan få diabetes? Dersom kroppen ikke klarer å øke insulinproduksjonen tilsvarende eller insulinet kroppen produserer virker dårligere (insulinresistens), får den gravide svangerskapsdiabetes. Diabetesforbundet tilbyr kvalitetssikret informasjon og nyheter, noen å prate med og en risikotest.


I svangerskapet vil det alltid være høyere behov for insulin enn normalt. Hvis man ikke klarer å øke insulinproduksjonen tilsvarende det økte behovet, vil man utvikle diabetes. I sin stilling ved sykehuset fortsetter hun arbeidet med svangerskapsdiabetes , et tema hun også skrev sin doktorgradsavhandling på. Sommer undersøkte i sin avhandling etniske forskjeller i mors fedme, sammenhengen med svangerskapsdiabetes og hvordan det påvirker barnas vekt og fettmasse ved fødsel. Selv om du ikke orker å spise, eller spiser mindre enn vanlig, kan du likevel få høyt blodsukker ( diabetesforbundet.no).


Følg med på blodsukkeret ditt, ta det med ro og husk nok drikke. Bruker du insulin, må dosene ofte økes. Jeg har svangerskapsdiabetes , og kan berolige deg med at dette kommer til å gå fint. Du vil nok bli henvist til diabetespoliklinikk, der vil du få gjennomgang av hvordan målingene skal være.


Etter å ha holdt på med dette i snart ti uker er det svært lite jeg har vært nødt til å endre på. Ta kontakt med de om dette. Kvinner fra Asia, Midtøsten og Afrika har økt risiko for utvikling av svangerskapsdiabetes. Symptomene kan komme når blodsukkeret fremdeles er normalt, men faller raskt. Mange med diagnosen diabetes har egentlig diabetes 3. Leger overser ofte denne tredje varianten, viser forskning.


Diabetesforbundet svangerskapsdiabetes

Oppskriftene er både høy-, normal- og lavkarbo og er merket med mengde karbohydrater øverst i hver oppskrift. Her finner du over 2oppskrifter, fordelt i ulike kategorier. Har fått påvist svangerskapsdiabetes og har vært veldig flink med kosthold. Skal prøvd å regulere det med kost , men i dag sprakk jeg big time! De som har hatt svangerskapsdiabetes , har en betydelig økt risiko for å få diabetes type etter endt svangerskap.


Finnes vanligvis før svangerskapet. Oppstår i svangerskapet og går vanligvis over etter svangerskapet. UTFORDRINGER Nyere data fra Reseptregisteret kan tyde på at økningen i antall personer med nyoppdaget diabetes er i ferd med å flate ut. Samtidig lever folk lenger med sykdommen. Vi bryr oss om ditt personvern.


Diabetesforbundet svangerskapsdiabetes

Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg