tirsdag 13. mai 2014

Spontanabort uke 12

Om kvinnen er mer enn uker gravid og har hatt en missed abortion, blir det satt i gang en ”mini-fødsel” med medikamenter. Kvinner får tilbud om smertestillende medikamenter når dette er nødvendig. En spontanabort oppstår når fosteret støtes ut før det er gammelt nok til å overleve utenfor livmoren.


Spontanaborter kan skje så seint som 22. Hvorfor er uker sett på som så magisk? Men egentlig er det en litt tilfeldig valgt grense.

For bare noen uker siden var den prosent. Tilstanden er forbundet med uprovosert vaginalblødning med eller uten smerter nederst i magen. Hvis et levende foster er til stede ved uke er risikoen for fostertap de neste ukene på. For mødre under år er tallet under.


Mors alder er svært avgjørende for forekomsten av spontanabort. En dansk undersøkelse viste at 1 av alle kjente svangerskap endte med spontanabort. Kaoma Chibesa (20) fra Vadsø skulle ønske hun hadde hatt noen å snakke med om sorgen etter å ha spontanabortert.


Fant denne statistikken ang spontanabort , og odsen er på vår side – risiko fra unnfangelse sjanse fra ca. De fleste spontanabortene innenfor de første ukene av svangerskapet, skjer antageligvis fordi noe var galt med fosteret, for eksempel en fødselsdefekt eller en genetisk lidelse.

Når du har passert uke , er du som regel trygg, sier hun. Etter uke kalles det en senabort og senere i svangerskapet kalles det en prematur fødsel, sier hun. Ved symptomer på tidlig spontan abort , det vil si før 12. Hos de fleste som aborterer tidlig har fosteret vært dødt i en periode, og hos noen har det aldri vært utviklet noe foster. Hei på dere på en mandag.


En hektisk helg er over. Langmøte, foredrag og overnatting på Norefjell, teaterstykket Hypokonderen på Oslo nye (moro), hotellovernatting og Sverigetur med mor – forhåpentligvis snart bestemor. Ved mistanke om spontanabort før 12. Det var fint og slitsomt.


Hos de fleste har fosteret verdt dødt en periode, eller at det ikke har blitt utviklet et foster i det hele tatt. Om man kommet forbi 18. Gravid uke symptomer. Du bør du ikke bli overrasket om humøret fortsatt svinger veldig.


Du føler deg nok sårbar og tar deg lettere nær av ting enn ellers. Veien fra latter til gråt kan være kort. Slitsomt, men helt normalt. Omtrent av disse skjer innen utgangen av 12.


Kun 1-prosent av alle kvinner i fruktbar alder vil oppleve eller flere spontanaborter.

Jeg mistet i uke , og det er virkelig det største psykiske påkjenningen jeg har hatt i livet mitt. Smertene var som å gå gjennom en fødsel, men jeg fikk ikke barnet som jeg fikk forrige gang. LES OGSÅ: Dette skjer med kroppen din når du tar en abortpille før uke 12. Dersom en kvinne opplever tre påfølgende spontanaborter bør hun utredes med tanke på eventuell bakenforliggende årsak, råder Romundstad.


Risiko for ny spontanabort ? Jeg har nå vært en del av forumet i snart tre uker, og fant ut at jeg var gravid for snart fire uker siden. Jeg og mannen min var så heldige at vi ble gravid første måneden vi prøvde, men dette måtte selvfølgelig være for godt til å være sant. Ser her på BIM at man først kan regne seg som i 2. Men jeg har alltid hørt at abortrisikoen synker når man er nådd uke 12. Er det noen som vet når man når den magiske grensen?


Mette Løkeland er overlege i Abortregisteret. Dersom du ønsker en abort etter denne uken, og du har vært på sykehuset og funnet ut hvor langt du har kommet i svangerskapet, må du møte framfor en nemd dersom du er over uker på vei. Hun forklarer at omtrent til prosent av alle aborter gjøres etter uke 12.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg