fredag 16. mai 2014

Barn og ungdom

Som barne - og ungdomsarbeider planlegger, tilrettelegger og gjennomfører du ulike pedagogiske tilbud for barn og ungdom for å stimulere til vekst og utvikling. Når barn og ungdom blir pårørende. Mange bekymrer seg for hvordan dette vil påvirke barna.


Om barne - og ungdomsaerbeiderfaget Vg2. Opplæringen skal bidra til å utvikle evne og vilje til tverrfaglig samarbeid om barn og unges læring og utvikling.

Eleven skal vise gode evner til kommunikasjon i møte med barn , unge og foresatte, tilpasset kulturtilhørighet og funksjonsnivå. Hva som er rett og galt å gjøre når vi arbeider som barne - og ungdomsarbeidere, kalles yrkesetikk. Regler for rett og galt finner vi i lovverket, i faglitteraturen og som lokale regler på en arbeidsplass. Samtlige ansatte må betrakte barnehagen som et hele, og ha omsorg for alle barn.


De som jobber i barnehagen, har mange. I Norge behandles rundt prosent av barn og ungdom i alderen 0-år hvert år i psykisk helsevern for barn og unge (BUP). Depresjoner hos barn og unge kan ha symptomer som tristhet, endret selvfølelse og nedsatt aktivitetsnivå.

Men hos barn og ungdom kan også skoletretthet, konsentrasjonsproblemer, rastløshet og uro være tegn på depresjon. Ungdom over år kan ha arbeid som ikke er til skade for deres sikkerhet, helse, utvikling eller skolegang. Det betyr at du for eksempel kan ta butikkarbeid og rydde- og vedlikeholdsarbeid i parker. Barne - og familiedepartementet (BFD) har ansvar for barn og unges oppvekst- og levekår, familie og samliv, tro og livssyn og forbrukerpolitikk. Til hovedinnhold Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.


Det er kommunen som har plikt (er pliktsubjekt i forhold) til å yte tjenestene. Her har vi samlet artikler for foreldre til tenåringer. Alarmtelefonen for barn og unge er en nødtelefon for barn og unge. Det finnes store barnevernvakter i Norge. Frivilligheten har alltid stått sterkt i BKM Grenlan og vi opplever at gleden ved å bidra med evner og ressurser til fellesskapets beste er en sterk drivkraft.


Det økte aktivitetstilbudet, som spesielt er rettet mot barn og ungdom , drives med god kvalitet takket være enorm innsats fra alle frivillige. I klubben, i kretsen og i landet. Landslagsskolen skal videre være en referanse og påvirkningsarena for spillerne. En arena hvor spillerne høster erfaringer som de tar med seg tilbake til klubben og treningshverdagen.


NFF ønsker å jobbe tett med klubbene, og gi våre mest lovende spillere en helhetlig oppfølging. Direktivet er et minimumsdirektiv.

Dette innebærer at Norge ikke kan opprettholde eller iverksette regler som gir barn og ungdom et svakere vern enn det som følger av direktivets bestemmelser. Om noen mnd skal jeg opp til fagprøve i barne - og ungdomsarbeiderfaget, så derfor lurer jeg litt på om noen her har vært igjennom det samme og har noen eksempel på fagprøver? Jobber på småtrinnet og SFO nå, og har jobbet på småbarnsavdeling i bhg tidligere, men blir nok.


Aktiviteten bør være med moderat eller høy intensitet. Minst tre ganger i uken bør det legges til rette for aktiviteter med høy intensitet som gir økt muskelstyrke og som styrker skjelettet. Barn og unge bør være fysisk aktive i minst minutter hver dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg