torsdag 22. mai 2014

Paven på hummer

Se hvordan man fjerner paven på hummer. Del hummeren i to på langs. Fjern paven og tarmstrengen. Krydre hummerkjøttet med salt og pepper. Fordel smøret over de halve hummerne.

Stek de over grill, i en grillpanne eller jernpanne på middels høy varme med skallet ned hele tiden. Hummer har et velutviklet brystskjold og en kraftig, muskelfylt bakkropp. Du bør også fjerne paven (magesekken). Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer. Den enkleste og vanligste måten å koke hummer på , er å slippe den i en gryte kokende vann.


Min mor slapp hummeren levende ned i gryten. En klassisk hummeroppskrift med tradisjonelt tilbehør som pesto, aioli, baguette og sitron.

Server gjerne en frisk grønn salat ved siden av. Du kan fint bruke denne retten som forrett. Ta ut paven (magesekken) som ligger som en blære bak øynene. Legg hummerhalvdelene i en ildfast form og sett dem kaldt.


Finhakk stilkselleri, eple og dill. Fantastisk oppskrift på hummer gratinert på grillen. Til grillet hummer smaker det godt med en frisk salat, ferskt brød og chilimajones som tilbehør.


Oppdeling: Ta tak inntil klofestet og vri klørene av. Snu hummeren og del hodet på langs. Norsk hummer serveres enklest og best med nystekt loff, majones og sitron.


Pave er den vanligste tittelen på Romas biskop som er Den katolske kirkes overhode. Jorge Mario Bergoglio pave under navnet Frans (Franciscus på latin). I de første århundrene ble tittelen papa også brukt om biskoper og abbeder, særlig Biskopen av Alexandria (Den koptiske kirkes patriark). Paven er krabbens mage der maten blir finforedelt.


Det er faktisk forkalkede knuter der som fintygger maten.

Disse harde knutene og den seige membranen (som utgjør magesekken) er imidlertid ikke hovedproblemet med paven. Det er derimot muligheten for opphoping av tungmetaller. Knekk hvert ledd på klørne slik at det blir lettere å få ut innholdet. Nå som hummerfangsten er godt igang er det på sin plass med noen gode oppskrifter med hummer.


Ta vekk paven , som ligger foran i hodet, tarmstrengen og gjellene. Vel kan man spise hummer naturell med brød og majones, som mange gjør, men det finnes flere måter å bruke denne delikatessen på. Hummeren er utrydningstruet i store deler av Norge og WWF anbefaler stekt at man ikke skal fange norsk hummer før bestanden har bygd seg opp i gjen. Hummeren du får kjøpt hos Coop Mega er fra Canada og kan trygt spises.


Slik deler du hummer. Legg så hummeren over i en bøtte i 5-minutter. For guds skyld hus å fjerne paven som sitter bak pannen på hummeren. AKH) Dersom du er litt usikker på hvordan du fjerner paven og renser hummer , kan du se det på WWW. Dele og rense hummer.


Del deretter fra midten og fremover mot hodet. Gratinert hummer oppskrift med kalorier, allergener og pris. Bruk kokte hummer , eller kok dem selv som vi gjorde:Avliv dem og kok dem deretter i kokende, saltet vann ca min. Avkjøl dem i kokevannet.


Vend hummeren og skjær gjennom hodet. Plukk ut kjøttet av kropp og klør. Knekk klørne med en skalldyr- eller nøtteknekker. Nykokt hummer fra Canada vel og merke.


Det får du faktisk i flere gode matforretninger i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg