torsdag 22. mai 2014

Behandling av lavt stoffskifte

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. Lavt inntak av jod kan gi lavt stoffskifte.


Melkeprodukter er rike på jod.

Ungdom er utsatt for å få struma og hypotyreose på grunn av lavt jodinntak. Inntak av rikelig jod i dietten kan derfor være god behandling. Enkelte pasienter med lavt stoffskifte har en lite gunstig lipidprofil med høyt kolesterol. Lavt stoffskifte av andre årsaker behandles med hormontabletter som inneholder hormonet tyroksin. Hormonet er kunstig fremstilt og kalles levotyroksin.


Vanligvis er det nødvendig med behandling livet ut. Målet med behandlingen er å fjerne symptomer og plager. Ved behandling av Graves sykdom starter man vanligvis med tyreostatikamedisin i tablettform.

Tablettene reduserer produksjonen av stoffskiftehormon i skjoldbruskkjertelen. Man vil ofte merke betydelig bedring av symptomene i løpet av 2–uker. Videre behandling avhenger deretter av årsaken til det høye stoffskiftet. Trolig hadde Anne Marie Rosenvold lavt stoffskifte allerede som ung.


Hun fikk diagnosen da hun var år. Da fulgte tolv år med Levaxin, som er førstevalget for behandling av hypoterose. Men hun ble dårligere, til tross for at blodprøvene var fine.


Jeg hadde kroniske smerter, hjernetåke, sov hele tiden og kunne ikke jobbe. Enkelte kvinner får lavt stoffskifte etter fødselen, men stoffskiftet vil vanligvis normalisere seg igjen etter en tid. Symptomer på lavt stoffskifte. Det er lett å overse symptomene ved lavt stoffskifte. Opplysningene som gis på lommelegen.


Denne typen preparater var standard behandling frem til det ble utviklet effektive teknikker som gjorde fremstilling av syntetisk levothyroxin (T4) mulig. Det finnes ingen studier som viser eventuelle fordeler eller ulemper ved bruk av Armour Thyroid eller Erfra Thyroid. Skjoldbruskkjertelen er tett forbundet med alle de andre kjertlene i kroppen som distribuerer hormoner. Hvis du har gått lenge uten behandling , eller fått mangelfull behandling , er det grunn til å se på flere av de andre hormonene også fordi hele hormonsystemet henger nøye sammen.


Personer som får radioaktivt iod som behandling for høyt stoffskifte , vil ofte utvikle lavt stoffskifte i løpet av måneder eller år.

Har du lavt stoffskifte (hypotyreose) betyr det at skjoldbruskkjertelen ikke lager nok stoffskiftehormon (tyroksin). Det kan gi forskjellige symptomer, som for eksempel tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap. Du kan også ha lavt stoffskifte uten at du legger merke til det.


Behandling av lavt stoffskifte gjøres ved å ta levotyroksin i tablettform, som erstatter hormonet tyroksin. Dermed får kroppen tilstrekkelig mengde av stoffskifte hormonet til å opprettholde et normalt stoffskifte. Tilstanden kan ikke kureres, men målet med behandlingen er å kontrollere symptomer og plager forbundet med lavt stoffskifte. Det er uhyre viktig at stoffskiftepasienter får en tidlig diagnose.


Dette har med livskvalitet å gjøre, og jeg mener det i mange tilfeller er riktig å starte behandlingen tidligere enn mange andre leger vil gjøre, sier Omdal. Ofte resulterer behandlingen i at skjoldbruskkjertelen blir satt ut av spill, der den eneste metoden for å få den overaktive hormonproduksjonen ned er ved å gi pasienten hypotyreose, lavt stoffskifte , som fordrer livslang medikamentell behandling. Hypertyreose kan behandles ved hjelp av medisiner, radioaktivt jod eller kirurgi.


Hva er årsaken til lavt stoffskifte ? T 4) og trijodtyronin (T 3). Det kan være medfødt, men skyldes oftest: Dannelse av antistoffer mot skjoldkjertelen. Operasjon av skjoldkjertelen. Medisinsk behandling av høyt stoffskifte. Radioaktiv jodbehandling av høyt.


Behandling med thyroxin kan gi personer med lavt stoffskifte mye bedre livskvalitet. Høyt stoffskifte , hyperthyreose, er det motsatte av lavt stoffskifte. Ved denne sykdommen danner skjoldbruskkjertelen for mye stoffskiftehormon.


Forekomst av hypotyreose. Hypotyreose er en vanlig sykdom, som forekommer – ganger hyppigere hos kvinner enn hos menn. Den store Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag (HUNT) viste at av kvinnene og av mennene fikk behandling for hypotyreose. Levaxin (T4), Euthyrox (T4) og Liotyronin (T3) kan skrives på blåresept til pasienter med lavt stoffskifte (hypothyreose).


Tyreoideaekstrakt fra svin eller kveg (Armour Thyroid og Thyroid fra Erfa) til behandling av hypotyreose, kan man få ved individuell søknad til Statens Legemiddelverk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg