mandag 19. mai 2014

Skifte av fastlege

Skifte av fastlege

Dekker alle sentrale spørsmål rundt arverett. Kjøp de nyeste utgavene her! Alle kurs til én pris. Nettkurs og klasseromskurs. Bor du ikke på samme adresse som barna dine?


Du kan også sette deg selv og barna dine på venteliste. Det er bare mulig å stå på én venteliste av gangen. Her kan du finne og bytte fastlege , og se hvem som er fastlegen din nå.


Hvordan bytte fastlege Finn en fastlege på Legelisten. Her finner du en oversikt over alle fastleger i Norge, med brukervurderinger og gode filtreringsmuligheter som kan hjelpe deg å finne ut hvilken fastlege som passer best for deg. Søk blant alle fastlegene her.


Skifte av fastlege

Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per år. Et fastlegebytte er gyldig fra den 1. Fastlegeordningen sender deg en melding om hvilken fastlege du er tildelt. Der foreldre har felles foreldreansvar og forskjellig adresse, plasseres barnet på samme liste som den av foreldrene som har samme folkeregisteradresse som barnet. Anbefalte fastleger i Karmøy. Brukervurderinger, autorisasjon, kvalifikasjoner, kontaktinfo, ev.


Din neste fastlege finner du her. Du kan bytte fastlege to ganger per kalenderår. Bytte fastlege - Min fastlege. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen.


Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Men når du skal gjennomføre selve bytte av fastlege , må du logge inn. Lenger nede i artikkelen forklarer vi deg hvordan. Men først: Hvis du vil vite litt før du bestemmer deg, kan du på denne åpne siden sortere på litt ulike måter.


Du kan søke opp den kommunen du måtte ønske, eller du kan søke opp en bestemt fastlege eller bestemt. Skifte skjer ved henvendelse til det organ Helsedirektoratet bestemmer. Ved fylte år fremsetter barnet selv krav om skifte av fastlege.


Skifte av fastlege

Skifte av fastlege på grunn av flytting eller fordi fastlegen avslutter sin virksomhet, regnes ikke med. Les også: Når naboen nekter å måke snø. Kommunene har ansvaret for fastlegeordningen og skal passe på at det er nok fastleger i kommunen. Jeg angret ganske raskt, men kom ikke inn på listen igjen til han jeg hadde. Jeg har psykisk lidelse og går fast på medisiner og har jevn oppfølging.


Legen har jeg gått til i mange år og føler meg trygg på. Grunnen til at jeg skiftet var lang reisetid. Jeg går fremdeles til samme lege, men klarer. Spørsmål: Jeg synes at fastlegen min er lite flink til å følge meg opp og har derfor lyst til å forsøke en annen lege. Kontorpersonalet hos min nåværende fastlege har gitt meg beskjed om at jeg ikke kan få time hos en ny lege før jeg har valgt han som fastlege.


Skifte av fastlege

Barn under år har krav på samme fastlege som foreldre, selv om legens liste er stengt. Noen som vet hvor lang tid det tar å bytte fastlege ? Er gravi og ganske missfornøyd med lege min. Er mnd til terminen, men vil jo gjerne få byttet fortest mulig. Legeforeningen tapte rettssaken om Legelisten. Informasjonen på helsenorge.


I januar gjorde Personvernnemnda et vedtak som fasto at helsepersonell ikke gis en generell reservasjonsrett mot å bli vurdert på Legelisten. Bakgrunnen var i hovedsak at pasientens rett til informasjon måtte tillegges større vekt enn legenes rett til å slippe å bli vurdert på siden. De som blir trukket skal tilbys plass på listen til en annen fastlege.


Kommunen må sørge for at aktuelle listeinnbyggere får tilbud om ny fastlege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg