tirsdag 20. oktober 2020

Tett nese barn

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Skylling av nesen med saltvann. Lindrer de fleste neseplager.


Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Små barn blir oftere forkjølet enn voksne, og 6-forkjølelser i året er helt normalt. I tillegg er ofte mange små barn ofte plaget med tett eller rennende nese. Det kan være utfordrende med tett nese hos barn , da det blant annet kan påvirke nattesøvn, humøret og appetitten til barnet.


Saltvann er førstevalg til barn under år. Slimhinneavsvellende legemidler til barn under år anbefales kun hvis man først har forsøkt saltvann og barnet fremdeles er tett eller har vansker med å puste gjennom nesa. Effektiv svelging og luktesansen er avhengig av åpen nese. Tiltak for å holde nesen mest mulig åpen kan forhindre mange plager. Hvis barnets allmenntilstand er påvirket eller hvis barnet ikke får i seg morsmelk eller annen næring på grunn av tett nese , må lege eller helsesykepleier kontaktes.


Tett nese barn

Ved tett nese nedsettes oppvarming, filtrering og fukting av luften. Tett nese kan også forstyrre nattesøvnen. Noen mennesker er født med trange neser fra naturens side, hvilket betyr at du kan få tett nese selv om du hverken er forkjølet eller har allergi. Hos små barn skal det lite til før nesen blir tett , forteller han. Det aller vanligste er at tett nese kommer i sammenheng med enten forkjølelse eller allergi.


For ikke å snakke om når man skal sove! Fremmedlegeme i nesen. Typisk er nesen tett bare på en side, og man opplever smerter.


Tett nese barn

Det kommer etter hvert gult eller blodig, illeluktende snørr fra nesen. Les også: Dette er grunnene til kronisk tett nese. En tett nese oppstår når slimhinnene hovner opp.


Det finnes flere grunner til at dette skjer. En forbigående forkjølelse, influensa, ulike former for allergi, skjev neseskillevegg, kronisk betennelse i slimhinnene i nesen eller nesepolypper, er noen av årsakene. Når tett nese har ført til bihulebetennelse, eller hvor allergi er årsaken og pasienten trenger nesespray med steroider for å få slått tilbake den allergiske reaksjonen, sier Sagabråten.


Kroppen reagerer med å øke blodgjennomstrømningen, noe som gjør at slimhinnene i nesen svulmer opp og nesen blir tett. Førstevalget ved tett nese hos de aller minste er saltvann. Barn år eller yngre. Hvis barnet har mye snørr i nesa , er det i tillegg viktig å bruke en nesesuger for å få det ut.


Hvis nesen er veldig tett og skylling med saltvann og nesesuger ikke hjelper, kan slimhinneavsvellende nesedråper forsøkes i tillegg til saltvann og nesesuger. Sprayen lindrer tett nese raskt ved å åpne nesegangen. Effekten varer lenge slik at barnet ditt klarer seg hele dagen uten problemer.


Skorpedannelse og eventuelt stinkende sekret. Purulent sekresjon, ofte ensidig. Smerte over affisert bihule eller tannsmerter. Forverring ved fremoverbøyning. Vanligvis bilateral.


Når nesa har åpnet seg, bør du straks smøre med mentol- eller kamfersalve. Da forhindrer du at den tetter seg igjen med det samme. Dersom du har et spedbarn som har tett nese skal det hjelpe å dryppe morsmelk inn i nesa. Dette vi åpne opp og barnet kan sove godt igjen uten tett nese , sier en innsender.


Nesespray mot tett nese : Foto. Dersom det er nok er det fint, men hvis det fortsatt er tett i nesen kan en bruke nesedråper etterpå etter bruksanvisningen på pakken. Vær oppmerksom på at for store mengder nesedråper eller gal styrke på dråpene hos barn kan være farlig.


Jeg har slitt med tett i nesa siden jeg har vært barn. Har vært til flere leger og til øre nese hals spesielist. Fått resept på nasonex men det hjelper ingenting.


Tett nese barn

De spurte meg om jeg ville ta operasjon men jeg er usikker. Hvordan foregår en sånn operasjon? Er det noen som har tatt en sånn operas. Når du skal rense nesen , bør du bruke saltvann.


Du kan enten dryppe deg i nesen , eller forsiktig inhalere litt saltvann gjennom nesen. Løsningen må deretter nedkjøles til romtemperatur før den brukes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg