mandag 23. desember 2019

Vondt i ryggen og magen

Søk Fortere, Bedre og Smartere her! Brukere har fått hjelp mot bl. For halvannet år siden begynte jeg å få smerter i ryggen og øverst i magen.


Smertene minnet litt om hol men det dekket altså hele ryggen under skulderbladene og ned til hofta og helt øverst i magen. Nærmeste jeg klarer å beskrive smertene er som om noen prøver å stramme et belte rundt meg slik at det føles ubehagelig å puste normalt.

I og med at du både får smerter i ryggen og magen , så kan smertene komme fra nyrene og urinveiene. Her kan det være snakk om infeksjon, grus eller stein. Dette er imidlertid ofte svært sterke smerter.


Jeg tror ikke smertene i rygg og mage har noe forbindelse til den hovne kymfeknuten, men feber kan ofte følge med en infeksjon i urniveiene. Smerter eller ubehag lokalisert til flanken, dvs. Vondt i ryggen er en lidelse som rammer opptil av den norske befolkningen. I løpet av et år har omtrent halvparten av oss hatt episoder med vondt i ryggen , og rundt har kronisk vondt i ryggen.


Takk for at du kontakter Ung.

Det er stor sannsynlighet for at det er mensen som er på vei, men det kan også være andre årsaker til dine smerter. Røykere og eks-røykere er særlig utsatt for kreft i luftveiene. Gå til lege dersom:. Det er helt normalt å ha vondt i ryggen iblant,.


Gode råd mot magesmerter hos barn og ungdom, Bente Krane Kvenshagen (Cappelen Damm) Oppblåsthet, mageknip eller forstoppelse. Alle har vondt i magen av og til, men mange har magesmerter som fører til bekymringer og redusert livskvalitet. De klassiske symptomene på flere av spondyloartrittene er å være stiv og ha vondt i ryggen , men det er mange flere steder det er vanlig å ha smerter. Det kan ta mange år før man får en sikker diagnose, siden det tar tid før forandringer i iliosakralleddene synes på røntgen. Regelmessighet er et nøkkelord for magen , og gjelder både med hensyn til toalettvaner, måltider, fysisk aktivitet og søvn.


Havregrøt er dessuten veldig bra mat for de fleste mager. Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin? Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage-tarm-kanalen.


Føles nesten som menssmerter, men jeg har aldri hatt noe særlig menssmerter. Går på cerazette p-piller som gjør at jeg ikke har noen kraftige blødninger og ikke smerter hvis jeg først har en liten mellomblødning. Problemet og løsningen når du har vondt i korsryggen. Ryggsmerte er vanlig og over av befolkningen kommer noen gang under livet til å oppleve det, og det koster samfunnet rundt milliarder kroner per år i sykemeldinger og førtidspensjonering (1).


Vondt i magen og magesmerter rammer de aller fleste av oss, men bør alltid tas på alvor.

Magesmerter og vondt i magen kan ha en rekke årsaker. Vanlig diagnoser er fordøyelseproblemer, forstoppelse, magevirus, menstruasjonssmerter og matforgiftning. Du har i lang tid følt deg oppblåst og har mer luft i magen enn normalt. Andre symptomer på dette er smerter i magen og bekkenet og liten matlyst, ifølge Gynecologic Cancer Foundation.


Hei jenter Noen som har opplevd å ha vondt nederst i magen (under fosteret på en måte)? I tillegg sliter jeg veldig med å sove og finne meg noen gode sovestillinger om dagen så er konstant trøtt. Har også endel vonde kynnere (blir kvalm når jeg får dem), samtidig som jeg har vondt i ryggen , men d. Så lenge du kjenner godt med liv i magen , ikke har vondt og blødningen ikke øker på eller fortsetter over flere timer, kan du ta det med ro.


Skulle du derimot få smerter i magen som ikke gir seg, kraftig pågående blødning, eller kjenne at fosteraktiviteten endrer seg, bør du ringe fødestedet ditt for å få råd. Vondt i halsen, feber og hovne lymfeknuter er de symptomene som vanligvis merkes best ved kyssesyke, men også lever og milt blir betent og hovner opp. En fryktet - men veldig sjelden komplikasjon av kyssesyke, er at milten sprekker. Dette skjer i prosent av tilfellene, så risikoen for at det skal skje deg, er veldig liten. Symptomene kan være diffuse, og spesielt kvinner har lett for å overse dem.


Her er tegnene du skal se etter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg