søndag 22. desember 2019

Vondt i lysken gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Ligamentene er festet i lysken.


Enkelte opplever intense og nesten krampelignende smerter i lysken (på én eller begge sider). Kronisk vondt i lysken. Når du har gått med vondt i lysken i hele tre måneder eller lengre – ja, da kalles det for kroniske lyskesmerter.


Mange ville ikke klart å tyne seg såpass lenge og gå med smerter så lenge uten å ta tak i problemet, men det klarte altså du. I blant kan man ha smerter i nedre mageregion eller i lysken når man nyser, sier Rydevik. LES OGSÅ: Akutte, kraftige magesmerter - hva kan årsaken være. Det kan være mange ulike grunner til hvorfor smerter i lysken oppstår. Lysken spør eksperten: Hei:) Jeg er gravid i uke 14.


Muskelstrekk i lysken kan gi smerter dypt inne i lysken på den påvirkede siden – og hos menn kan det også føles ut som om smerten sitter i testikkelen på samme side. Muskelstrekk i lysken forekommer normalt sett kun på en side grunnet en vridning eller plutselig strekk av muskelfibrene, og kan forekomme både akutt eller kronisk. Er skikkelig vondt på sidene av venusberget på en måte. Før var det værst langt oppi lysken , nå har det liksom sunket litt.


Noen andre som har det slik? Av og til føles det ut som om ungene skal dette ut for det trykker sånn nedover. Er bare uker på vei forresten.


Hun var gravid med nummer én, og hadde i en stund kjent at det sprengte i venstre fot. Etter hvert kjente hun også et press mot lysken , men trodde det var babyen som trykket. Men det er uansett lurt å trene musklene i underlivet – både mens du er gravid , og etter fødselen. De aller fleste opplever at underlivet normaliseres i løpet av noen uker etter fødselen.


Flere av mine gravide pasienter er bekymret fordi de har vondt i nedre del av magen. Smerter i nedre del av magen. Det kommer plutselig og er veldig intenst. Som et lyn som slår ned. Symfyseløsning, forferdelig vondt og ikke så mye å gjøre med ettersom jeg har forstått fra lege og jordmor.


Det er en slags bekkenløsning ja. Det kan hjelpe å sove med pute mellom bena om natten, en fast pute og å ha på silkepysj bukse for å lettere komme opp og å få snudd seg- nå den tid kommer at det gjør vondt å sove. Heldigvis er det helt normalt å bli utsatt for enkelte smerter og plager som gravid - det gjelder å vite hvilke av de som gir grunn til bekymring, og hva du kan ta med slående ro. Du kan også ha urinveisinfeksjon uten at det gjør vondt , særlig når du er gravid. Derfor er det viktig å ha med en urinprøve på hver svangerskapskontroll.


For å forebygge urinveisinfeksjon er det lurt å tisse før og etter samleie, gå med bomullsundertøy, drikke mye væske, ikke vente med å gå på toalettet når man må tisse, og holde deg tørr og varm om underlivet. Også litt innover mot midten. Det kjennest ut som ein slags verk. Etter noken daga kjennte eg også at det liksom begynnte å brenne nedover låret.


Kan kjennast litt ømt. Vondt i lysken gravid uke 39. Nettopp fått positiv test , men merker jeg er bekymret. Kjenner vondt eller forbemmelse av at det er noe på høyre side.


Eller er dette normalt? Er snart år siden sist graviditet så husker ikke. Det gjr vondt strekke ut lysken og da kan det hogge til. Jeg har bevisst strukket ut det vonde under avspenning og det hjelper noe.


Litt om bekkenlsning - Hos alle gravide skjer det en hormonell prosess som gjr at leddbnd blir. Gjr vondt g nr det er slik, vil helst bare sitte i sofaen, utstrakt i. Menstruasjonslignende smerter eller uspesifikke magesmerter rett over lysken er vanlig i svangerskapet. Slike smerter er ufarlige og blant de vanligste plagene i svangerskapet.


Underlivssmerter kan være akutte eller kroniske, eller de kan variere i takt med menstruasjon (sykliske smerter).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg