torsdag 19. desember 2019

Soppinfeksjon underliv

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.


Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Hos de fleste kvinner er soppinfeksjon i underlivet (candidavaginitt) forårsaket av en gjærsopp som kalles Candida albicans. Candida er vanligvis ufarlig og den lever naturlig på kroppen. Blir det for mye av denne gjærsoppen, fører det til betennelse i skjeden.


Soppinfeksjon i underlivet oppstår ofte etter en antibiotikakur. Svie, kløe og luktfri utflod er vanlige symptomer på soppinfeksjon. De fleste opplever at utfloden er tykk, hvit og klumpete (minner om cottage cheese), men tyntflytende utflod kan også forekomme.


Sårhet, sprekkdannelse i underlivet og smerter ved samleie er andre symptomer som kan oppstå hvis man har soppinfeksjon. Opp mot ¾ av alle kvinner over år har opplevd en soppinfeksjon i underlivet. Vanligvis vil man oppleve kløe, svie og endring av utflod når man har en soppinfeksjon. I de fleste tilfellene kan en enkelt behandle seg selv ved bruk av reseptfrie legemidler.


Den medisinske termen er vaginal candidose. En soppinfeksjon i underlivet kan utvikles ved nedsatt immunforsvar eller når de gunstige bakteriene i skjeden ikke klarer å kontrollere soppen Candida albicans. Sopp i underlivet er vanlig. Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet.


Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon. Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet, men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det. For å forebygge bør du unngå trange bukser og undertøy og overdreven vask av underlivet.


For å behandle kan man kjøpe ulike midler reseptfritt i apotek. Konstant fuktig eller våt hud fører til økt fare for soppinfeksjon. Candida, en gjærsopp som kan gi infeksjon i munn og underliv , finnes i avføringen hos en tredel av alle spedbarn, og disse barna er særlig utsatt for bleiedermatitt, forklarer hun. Ifølge Arden kan også bruk av antibiotika gi overvekst av sopp hos barn. Egenbehandling av soppinfeksjon.


Vi anbefaler kombinasjonsbehandling med både salve og vagitorier. Gravide skal ikke bruke innføringshylsen som følger me men sette inn vagitorien med fingrene. Kløe i underlivet er plagsomt.


Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet. Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer. Symptomer på soppinfeksjon.


En eller begge disse områdene kan bli betent, hovent og svært smertefullt. Ved andre plager i underlivet, eller hvis du er usikker på om plagene skyldes soppinfeksjon. Hvordan ser legen at det er sopp? De typiske symptomene med kløe og hvitaktig luktfri utflo samt en gynekologisk undersøkelse gjør det vanligvis lett å stille diagnosen. Andre medikamenter, kost, svangerskap og bruk av tettsittende klær kan også endre miljøet i skjeden og øke risikoen for soppinfeksjon.


Du får kjøpt soppdrepende midler på apoteket uten resept til å behandle denne tilstanden med. Vedvarende eller hyppige soppinfeksjoner bør vurderes av lege. Dette er svært vanlig, og halvparten av alle kvinner opplever unerlivssopp en gang i løpet av livet. Fluconazol gir sjelden alvorlige bivirkninger, men kan interagere med andre medikamenter, for eksempel kombinasjons p-piller, noe som kan gi nedsatt prevensjonseffekt.


Ved soppinfeksjon i kvinnens underliv er Candida albicans vanligst, og den tilhører normalfloraen hos omtrent av kvinner. H ved soppinfeksjon er oftest 5– men candida kan også finnes ved pH over og i blant sammen med BV. Gynekologen mente jeg har kronisk soppinfeksjon og at det bare var galt på kjønnsleppene siden de klør.


Ingenting galt med livmora, eller livmorhalsen eller det som er inni kroppen. Og nå venter jeg på timen på sykehuset. Gynekologen sa også at kronisk soppinfeksjon måtte ha en annen behandling enn vanlig soppinfeksjon. Apoteket selger reseptfrie legemidler mot soppinfeksjoner, både vagitorer og salve.


Får du stadig tilbakevendende soppinfeksjon i underlivet bør du imidlertid kontakte lege, da det kan være tegn på andre infeksjoner i underlivet. Dette vil i tillegg til kløe gi symptomer som hvit, tykk utflod og svie nedentil. Menn kan også få soppinfeksjoner som kan gi kløe i underlivet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg