tirsdag 24. desember 2019

Lysbehandling psoriasis

Lysbehandling psoriasis

Behandling for moderat til alvorlig psoriasis. Har du moderate til alvorlige psoriasisplager vil du bli henvist til hudspesialist. Det finnes flere typer behandlinger som kan hjelpe, ofte i kombinasjon med noen av krembehandlingene som er beskrevet ovenfor. Mange opplever at symptomene blir bedre av lysbehandling med ultrafiolett.


Lysbehandling psoriasis

Medisinsk lysbehandling brukes i behandling av hudlidelser som psoriasis , eksem og kløe. Mest brukt er såkalt UVA (langbølget) og UVB (kortbølget) lys. Trafford AM, Parisi R, Kontopantelis E, et al. Lysbehandling er alternativer for personer med utbredt psoriasis.


Tablettbehandling er forbeholdt personer med alvorlig psoriasis og psoriasisleddgikt. Det er lidelsens art og alvorlighet som avgjør hvilken type ultraviolett (UV) lys som gis. Avhengig av type sjukdom og kor alvorleg den er avgjer vi kva type ultraviolett (UV) lys du får. Hvad er lysbehandling og klimaterapi? Lysterapi kan bestå af behandling med UVB- lys, eller en kombination af UVA- lys og stoffet psoralen.


I Norge har cirka to prosent av befolkningen psoriasis. Guttat psoriasis ser ut til å være vanligere hos barn, ungdom og unge voksne, selv om også eldre voksne kan få tilstanden. Guttat psoriasis utløses ofte av en streptokokkinfeksjon i halsen, så personer som ofte får denne typen infeksjon, kan også være utsatt for gjentatte utbrudd av guttat psoriasis. Psoriasis er ikke smittsomt.


ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Skrevet av Bjørn Bjorvatn, lege dr. Personer med psoriasis er rammet i ulik gra både med hensyn på hvor på kroppen utslettene kommer, hvordan utslettene ser ut, hvor lenge utbruddene varer og hvor ofte de opptrer. Lider du av någon form av besvär som kan vara hudproblem eller hudsjukdomar? Prova vår behandliing med ljusterapi hemma, perfekt för psoriasisbehandling.


Hvis en eller flere i din familie har psoriasis , har du økt risiko for å få sykdommen. Her har vi undersøkt og samlet en rekke lysterapilampetester og omtaler fra bl. Depressionsforeningen, og gir deg i denne artikkelen en oversikt over de beste lysterapilampene og hvor du kan finne de til billigst pris. Det kreves samarbeid mellom pasienten og personalet, det er derfor en nedre aldersgrense på år for å gjennomføre lysbehandling. En viktig del av behandlingen for personer med mye eksem eller psoriasis innebærer spesialbygde solarier som avgir UVB-lys.


Disse solariene er forskjellige fra vanlige UVA-solarier ved at de kun avgir kortbølget ultrafiolett lys, noe som har en meget gunstig effekt på utslett. Det får hudcellene til å dele seg mye raskere enn normalt, noe som fører til for mye hud og til utslett. Det nye legemiddelet, som har fått navnet ixekizumab, stanser de hvite blodlegemenes angrep på hudcellene. Enheten er for øyeblikket ikke tilgjengelig utenfor EU. Før man endrer reseptbelagte legemidler eller bruker enheten, må pasienter snakke med legen sin og lese nøye gjennom brukerhåndboken.


Lysbehandling psoriasis

Rutiner ved lysbehandling : Ha på beskyttelsesbriller ved lysbehandling. Stå midt i lyskabinettet med bena litt fra hverandre og hold i håndtakene. Lysrørene er ikke varme og døren er ikke låst. Du bør bevege deg litt ved lengre tids behandling. Dette motvirker svimmelhet.


De fleste former for psoriasis kan igjennom behandling bli borte for kortere eller lengre tid. Det gjøres store fremskritt i forskningen om psoriasis. Kunnskapen om psoriasis øker stadig, noe som fører til stadige nye behandlingsmuligheter og legemidler. Kort fortalt kan psoriasisbehandling deles inn i tre grupper: lokal behandling, lysbehandling og systemisk behandling 2. Lokal behandling 2. For prosent av pasientene med psoriasis har lysbehandling god effekt. Det ultrafiolette lyset som gis i behandlingen reduserer nydannelsen av hudceller.


Det er viktig siden psoriasis gjør at huden fornyer seg raskere enn normalt slik athudceller legger seg lagvisoppå hverandre. Huden klarer ikke å kvitte seg med de gamle cellene. Lys-behandling ved psoriasis , atopisk eksem og andre utslett. Vi har tilsaman heilkropp lyskabinett og lyskasser for hand og fot.


Det er omtrent ikkje ventetid når ein kjem til lysbehandling. I tillegg har vi heilkropp lyskabinett til utlån. Bærum Hudlegekontor har en lege og to helsesekretærer. Faye er godkjent spesialist i hudsykdommer og medlem av Den norske legeforening.


Det er selvfølgelig muligt at framelde sig igen - men det tror vi ikke, at du får lyst til. Selv om muligheten for å utvikle psoriasis ligger i genene dine, er det ikke sikkert du noensinne utvikler psoriasis. Sykdommen opptrer familiært, det vil si at det er større sannsynlighet for å utvikle psoriasis hvis det allerede er noen i familien som har sykdommen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg