fredag 20. desember 2019

Øvelser for mage

Her får du et knippe øvelser du kan teste ut på treningssenteret. Vi legger til at ensidig trening av magen, uten å innvolvere ryggen, kan føre til ryggplager. Det er derfor viktig at du trener både mage og rygg for å få en balansert kropp. Diagonal handstående planke.


Stå på tærne og strake armer.

Du trenger kun deg selv og evt en matte. Serien på øvelser kan kjøres 1- eller runder. Alle de super effektive mageøvelsene gjøres i rolig tempo både for å unngå skader og for å gjøre øvelsene tyngre.


Stram opp i mage - og korsryggsregionen og rull framover, hold så stillingen i ca 3-sek. Vend tilbake til utgangsstillingen før belastningen overstiger den styrken du har. Husk: Sitt på en matte på gulvet med bøyde ben og strake armer rett frem.


Har du ikke lest dagens utgave av Dagbladet enda så skal du få noen gode tips til hvordan du kan få strammet opp og om mulig en flottere mage enn det du allerede har. Det skader ivertfall ingen å ta en liten titt.

Personlig trener og mannen bak Biorytmedietten, Børge Fagerli, anbefaler disse øvelsene om du ønsker hurtig fremgang. En gjenstridig og stor mage kan skyldes at “korsettet” av muskler rundt ryggen, langs hoftene, bekkenbunnen og øvrige magemuskler trenger en solid oppstramning. Muskelkorsettet stabiliserer kroppen og gir en flott holdning, som er nødvendig for å bruke muskulaturen riktig når du beveger deg. Ellers kan magen henge ut og bule utover. I dagens episode er det magen som er i fokus, og Cornelis viser deg tre kjappe øvelser som hjelper deg med å oppnå en stram og trent mage.


Blir du sterk i øvelser som knebøy, markløft, benkpress, cleanpress, chins, dips og varianter av disse, så har du gjort det viktigste for å få fram sixpacken. Forklaringen er enkel. En økning i styrke vil øke fettforbreningen og gi deg større muskler.


Det er nettopp disse to tingene som gjør det mulig å oppnå flat mage. Kan jeg spise meg fra en oppblåst mage ? Du kan i hvert fall spise deg til en oppblåst mage. Hver gang vi spiser, sluker vi nemlig en del luft.


Først og fremst ved å skape ro rundt måltidene. Sett deg ne og vær bevisst når du spiser, i stedet for bare å kaste i deg store porsjoner med mat. Et styrketreningsprogram bør omfatte øvelser for de store muskelgruppene i bein, armer, mage , skulder og ryggmuskulatur.


Begynn alltid med lett oppvarming i 10–minutter.

Musklene bør være gode og varme når du skal ta i. Vil du ha flat mage , er det mye viktigere å trene kjernemuskulaturen gjennom øvelser som for eksempel planken, og spise riktig mat. Foto: Petter Berg, HM Foto Vis mer. Fiberrik, mager og proteinrik mat kombinert med en sterk kjernemuskulatur er veien å gå om man ønsker en flat mage med synlige muskler. Våre favorittøvelser!


Vi har satt sammen sju gode øvelser som styrker magemusklene, og personlig trener Lisa Laumann ved 3T-Solsiden viser deg hvordan de skal gjøres. Fem øvelser for sterk og flat mage. Med riktige treningsrutiner og øvelser blir veien dit ikke bare kortere, men også morsommere. De fleste kvinner fantaserer om en flat og veltrent mage , men det kan være lettere sagt enn gjort.


Imidlertid er det mange mennesker som mislykkes i sine anstrengelser for å få en flat mage , fordi det tar mer enn et godt kosthold og slankende kremer. Fysisk trening er helt avgjørende. Denne vanen er ikke bare viktig for å brenne flere kalorier, men også for å tone og styrke musklene i mageområdet. Husk at trening av kjernemuskulaturen er fornuftig å gjøre til slutt i øktene, da denne trengs som stabilitet i andre øvelser. Båten med rotasjon 3. Vi har alltid vært på jakt etter øvelsen som kan gi oss en flat mage - drømmemagen, og nå har vi funnet den!


American Sports Council har kåret Captains Chair til verdens mest effektive mageøvelse, fordi den trener musklene hardere enn noen av de andre. Her finner du noen generelle øvelser for barn, eldre, gravide, for rygg og mage , nakke og skulder, kne og hofte. I tillegg finner du avspenningsøvelser, tøyningsøvelser og øvelser du kan gjøre på arbeidsplassen.


Siden er under utvikling og det vil komme flere øvelser og mer utfyllende informasjon etterhvert. De fleste jenter har en eller annen gang i løpet av livet, trent øvelser for mage , rumpe og lår, uten å oppnå de helt store resultatene. Noen deltar på treningssentrene sine relevante gruppetimer, mens andre prøver seg på de magiske øvelsene man finner i kvinneblader som KK, Det Nye, Cosmopolitan og så videre.


Dette er øvelser for deg som vil ha en sterkere mage. Vi har tidligere skrevet artikler om kjernestabilitetstrening og fortrinnsvis hva slags øvelser du bør unngå for å holde deg skadefri. Eksempel på øvelser Disse øvelsene er basisøvelser for ryggen som trener latissimus dorsi (brede ryggmuskel), rhomboideus og trapezius (muskel mellom skulderblad og nakkemuskel) og erector spinae (korsryggen).


Det er viktig å trene alle disse musklene, derfor bør det velges en variasjon av øvelser for at alle musklene skal bli stimulert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg