søndag 8. desember 2019

Svangerskap uke 25

Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet.


Nå er det normalt å kjenne at barnet beveger seg eller sparker hver eneste dag. Det er det beste beviset på at barnet ditt har det bra! Du (og de rundt deg) har kanskje lagt merke til at hendene dine ofte lander på magen, og stryker kjærlig over den.


Read in English: weeks pregnant: Will soon look like a finished baby Sjansen for at babyen i magen overlever en for tidlig fødsel, øker nå fra uke til uke. Husk å lagre nummeret til fødeavdelingen på telefonen din. Graviditeten i uke 25. Stor som en ball Livmora er nå omtrent like stor som en fotball, så det er helt naturlig at du føler trykk mot organene. Fra skambeinet til halvveis mellom navlen og brystbeinet, er livmora cirka centimeter i diameter.


Drøyt halvparten av alle gravide kvinner får i uke vondt i ryggen. Mange kjenner også halsbrann, bekkenløsning og hemoroider. Når du er gravid i uke er det på tide å finne ut hvordan du vil føde.


Selvfølgelig vokser hver baby i sitt tempo, men de fleste babyer måler omtrent det samme i uke 25. Genetikk og miljøfaktorer har stor innflytelse på veksten hos den lille, selv om den ikke er veldig merkbar ved fødselen. Fosteret er nå uker gammelt. Det er cirka centimeter langt og veier 8gram – på størrelse med en ferdigpoppet pose med mikrobølge-popkorn.


Huden til fosteret er ikke like gjennomsiktig som før, men den er fortsatt skrukkete. Uke begynner mandag 15. Førstegangsfødende over år eller gravide med risiko for å utvikle svangerskapsdiabetes, vil få tilbud om en sukkerbelastningstest i uke 24. Er du over år eller fyller år før du skal føde, har du rett til utvidet fosterdiagnostikk. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Det kan jo være artig å prøve, resultatet ligger bare noen måneder unna, og hvem ville vel ikke like å ha en sang som virker ekstra beroligende på babyen. Da var det tid for ny statusoppdatering igjen, denne gangen for uke 25. Og denne uken synes jeg virkelig magen har begynt å vokse mye ! Ukene går bare så fort. Ser forskjell allrerede fra uke 2 vet ikke om dere ser det men jeg gjør i allefall det ! Svangerskap uke 25.


Svangerskap uke 25

Venninnene har termin fire uker fra hverandre. Iflge Norsk Helseinformatikk (NHI) ender omtrent prosent av alle svangerskap med for tidlig fdsel. Jeg mener det er bra å være i ppfor da er sjansene - at dere er blant de som lykkes med en gang.


Vi som har prøvd litt lengre vet vi har litt vansker med å bli gravi så hver pp ikke er like spennende lenger Selv om sjansene våre også er i hver syklus. Hvis du har vært kvalm, vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg