torsdag 19. desember 2019

Ultralyd uke 10

Søk etter ultralyd uke på den nye KensaQ. Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment fra Metabo. Ved denne undersøkelsen vil vi se på alle organene til fosteret.


Vi måler hodet, midje og lårben og beregner ut barnets vekt. Men de fleste vil fra uke og utover få utvendig ultralyd , og det er helt fint.

Der kan man se om fosteret utvikler seg normalt, og det er også mulig å se etter Downs. Man skal være klar over at det også er mange ting man ikke kan se på tidlig ultralyd. Reflektert lyd fanges opp av en sensor og så bruker datamaskinen ”ekkoet” til å lage bilder.


Hva skjer på ultralydundersøkelsen? Når brukes ultralyd i svangerskapsomsorgen? NÅR KAN EN MED ULTRALYD KONSTATERE GRAVIDITET?


Med ultralyd kan en stadfeste graviditet når en identifiserer plommesekken i livmorhulen med fosteranlegg (embryo). Den embryonale periode starter i uke og ender uke 10.

Hjerteaktivitet vil ofte kunne ses når embryoet måler 2mm som tilsvarer 5-uker (CRL = Crown-Rump-Length = Hode-Rumpe-Lengde). Er nå kommet i uke og jeg og samboeren min vurderer en ultralyd i uke 10. Ultralydundersøkelser i seg selv, er ikke noe Menneskeverd er imot. Man kan nettopp på grunn av ultralyd redde barn i mors liv, og det er fantastisk at dette er mulig.


Men når det gjelder tidlig ultralyd , kan det se ut til at vi mister flere enn vi redder. D ultralyd for ansiktsbilder er best mellom uke 2 og 28. Ultralyd i uke er best egnet til å oppdage Downs syndrom. Emnet sier vell det meste.


Har du tatt ultralyd rundt uke -1 og var det utvendig eller innvendig? Tenker på å komme meg inn på en klinikk for å sjekke at det er liv, alle gravid symptomer er på plass, og magen viser faktisk(!!) allerede, men har slitt med blødninger. Hcg stiger, ar sjekket de. Jeg var hos gyn forrige uke og fikk ta innvendig ultralyd samtidig. Og fikk høre en rask og fin hjertelyd 3. Vel det er ikke alltid det går.


Legen min sa at det går fra uke og utover men han hørte hjerteslag hos meg i uke 10. KUB test kan utføres inntil uke 12.

NIPT tas vanligvis mellom uke og 12. Ved 3D ultralyd kan man se på overflaten av fosteret, for eksempel ansikt, hender og bein. Kan gi foreldre mulighet til tidlig tilknytning til barnet. Det er bare for min og samboers egen del, for å se om det faktisk er noe der og alt står bra til. Jeg skal på privat ultralyd i morgen.


Har ikke hatt noen blødning eller noe. Er det noen som vet om de tar innvendig eller utvendig ultralyd når man er 10uker på vei? Vi regner derfor tidlig ultralyd fra uke til uke 18.


Det er regler for hva det kan opplyses om frem til uke 1 og selvfølgelig også naturlige begrensninger som minskes jo lenger inn i svangerskapet man er, og desto mer barnet er utviklet i mors mage. Den skal skje senest i uke 12. Hvis ikke, er det på tide nå. Dette fordi du trenger henvisning fra jordmor eller lege, og fosterdiagnostikken skal tas fra uke til avhengig av metode. Gravid uke : Nervesystemet begynner å utvikle seg Fosteret er nå 3. Både det og hjernen fortsetter å utvikle seg etter fødselen, hjernen faktisk helt frem til skolealder.


Til og med uke utføres undersøkelsen vaginalt og deretter for det meste abdominalt (oppå magen). Forberedelse til undersøkelse. Du bør ikke innta sukkerholdig drikke eller spise mat de siste to timene før undersøkelsen.


Derfor kan den brukes til å gi hurtig svar på en konkret mistanke om sykdom, eller gi pasientene svar på om noe er galt. Hvor kan jeg få utført ultralyd ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg