torsdag 5. desember 2019

Hva er hiv og aids

Hiv er en forkortelse humant immunsviktvirus. Når viruset kommer inn i kroppen, brytes forsvaret gradvis ned og kroppen blir mer mottagelig for infeksjoner og sykdom. Tidligere var dette en sykdom som nesten alltid ledet til aids og død.


I dag finnes det gode medisiner som gjør at du unngår å utvikle aids , men du må bruke disse medisinene resten av livet. Hva er hiv -infeksjon og aids ? Hiv -infeksjon er en kronisk infeksjon med humant immunsvikt-virus ( hiv ) type eller type 2.

I Norge forekommer nesten bare hiv -1. Ubehandlet vil pasienter som er smittet med hiv utvikle aids etter kortere eller lenger tid. Aids , aquired immune deficiency syndrome (ervervet immunsvikt syndrom) defineres på ulike. HIV -viruset er faktisk assisterende av AIDS.


HIV fører til at immunsystemet er svekket slik at AIDS får sjansen til å slå til. AIDS -viruset legger seg også i kroppen og gir mulighet for å bryte ned av kroppen. Det kan ta lang tid å AIDS før offeret innser han eller hun har AIDS.


HIV betyr Human Immundefekt Virus.

I likhet med alle andre virus, har heller ikke HIV noe selvstendig stoffskifte, og HIV må derfor angripe levende celler og utnytte disse cellenes stoffskifte til å lage kopier av seg selv. HIV angriper noen av de cellene som spiller en avgjørende rolle i det normale immunforsvaret. Aids er en samlebetegnelse på de aller alvorligste formene for hiv -infeksjon. Aids er diagnosen som brukes ved langtkommet hivinfeksjon med komplikasjoner.


Hiv og aids - symptomer og forløp. Aids er vår tids verste helsekatastrofe og den verste i menneskehetens historie noen sinne målt i antall døde og rammede. Spredningen av hiv og dermed aids er globalt svært ujevnt fordelt. Forskjellen mellom HIV og AIDS er at HIV er et virus, mens AIDS er en medisinsk tilstand. HIV er noen ganger referert til som forårsaker agent, siden det ikke er mulig å utvikle AIDS uten HIV -infeksjon, selv om det er mulig å bli smittet med hiv uten å utvikle AIDS.


HIV kan overføres seksuelt eller via blodprodukter. Humant immunsviktvirus ( HIV ) er et virus som angriper T-celler i immunsystemet. Acquired Immune Deficiency Syndrome ( AIDS ) er et syndrom som vises i fremskredne stadier av HIV -infeksjon.


Dette er i tråd med bærekraftsmål som jobber for å sikre alle god helse og livskvalitet. FN-organisasjonen har kontorer i land. HIV , eller humant immunsviktvirus, er et virus som forårsaker AIDS.


Mer om HIV og aids : Om Aids og hiv Alle virus er ekle små skapninger som bruker cellene våre som fabrikker til å lage kopier av seg selv. Men hva er det egentlig som gjør hiv -viruset som er så spesielt?

Og hvorfor klarer vi ikke å lage medisiner som tar knekken på det? Aids er forkortelse for det vi på norsk kaller ervervet immunsvikt syndrom, og er diagnosen som brukes når hiv -smitten har ført til visse komplikasjoner og sykdommer. Hiv finnes i kroppsvæsker hos den som er smittet. Hvordan hiv smitter.


De kroppsvæsker som inneholder nok virus til å overføre smitte er : blo sæ skjedesekret og morsmelk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg