onsdag 4. desember 2019

Uke 8 graviditet

Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Babyverden har en podcast uke for uke.


Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten.

Fødselslege Tilde Broch Østborg: Nå ser den lille snart ut som et lite menneske. Gravid uke symptomer. Mens kvalmen er en velkjent og mye omtalt svangerskapsplage, er det andre symptomer du kanskje holder mer for deg selv. Blant dem er for eksempel oppblåst mage og forstoppelse, mye utflod og kanskje underlivssopp, hårvekst på magen, plagsomme hemoroider og åreknuter i underlivet og på beina.


Første svangerskapskontroll skal være en gang i løpet av uke -1 og skal skje hos jordmor på den lokale helsestasjonen eller fastlegen din. Det kan være lurt å ta den allerede nå. Spesielt hvis du kommer til å være over år ved termin, eller av andre grunner har krav på tidlig fosterdiagnostikk, bør du ha den senest i uke 10.


Mengden utskillelse av dette hormonet øker så raskt og når sitt maksimum omkring til ukers graviditet og går ned til et lavere nivå omkring til uker.

Embryoet er seks uker gammelt og i slutten av denne uken er anlegget for de fleste organsystemene dannet. Armer og ben har vokst mer ut, og skjelettet har begynt å forbene seg. Symptomer på graviditet kjenner du som regel ikke før i uke 4. I uke er mensen forsinket med én uke. Det er vanlig å være trøtt, kvalm, svimmel og få større bryster.


I praksis regner man første dagen i siste menstruasjon som graviditetens første dag. Men i virkeligheten er det først to uker senere, når du har eggløsning, at egget kan befruktes og et nytt liv utvikle seg. De første to ukene av din graviditet er du egentlig ikke gravid.


Uke (fosterets uke ) Fosteret er nå ca. Det begynner å ligne mer på et menneske, både øyne og ører er lett gjenkjennelige, og halen er borte. De fleste indre organer er nå anlagt.


Uke (fosterets uke 9) Fosteret er nå ca. FOSTER UKE : På bildet ser du at embryoet nå begynner å ligne på en menneskebaby, men den er ikke mer enn knappe centimeter lang. Termindatoen er likevel bare en estimert fødedag, et normalt svangerskap varierer fra til uker.


Føder man før uke regnes det som prematur fødsel, etter uker regnes som overtidig svangerskap. LES MER: Terminkalkulator: Slik beregner lege og jordmor terminen din.

Se også videoer av graviditetens første, andre og tredje semester og fosterets utvikling. Hormonene løper løpsk, og det kan du merke på ting som skjer i kroppen. Vær ekstra nøye med tannpussen, ettersom det er lettere å få hull og betennelser i tannkjøttet.


Denne uken dannes det små fingre og tær. Halen som den lille har hatt en stun begynner å forsvinne. Magen i aksjon Etterhvert som tarmene utvikles legges den midterste delen seg i navlestrengen fordi det ikke fins plass i magen.


Når du er gravi er det meningen at du skal gå opp i vekt. Ved første kontroll i uke –informeres det om levevaner og graviditet , svangerskapsomsorgen i kommunen, trygderettigheter og screeningtester for røde hunder, HIV, syfilis og eventuelt hepatitt. Det tas blodprøver til blodgruppe (og rhesus) samt blodprosent. Kvinnen veies og måles. Hvilke organ utvikles nå?


Hvordan vokser barnet? I hvilken uke er risikoen for spontanabort størst? Alle indre organer er nå dannet hos det lille livet. Kjønnsorganer er også dannet.


Den første hjerneaktivitet har blitt registrert hos foster i uke 8. Hjertet slår regelmessig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg